Ik durf het bijna geen recept te noemen, deze kruidnoot schuim rotsjes. Eigenlijk is het van alles bij elkaar gooien, hier hoopjes van maken, op laten stijven en klaar is kees. Ach ja, toch voor de liefhebber heb ik het recept hieronder uitgeschreven. Ideaal als je dit nog snel wilt maken voor vanavond of als je niet zo’n held in de keuken bent, maar je toch iets op tafel wil zetten wat je zelf gemaakt heb.

Het is een variant op deze pindarotsjes en ik vind het door de discodip extra feestelijk eruit zien. De kruidnoten en schuimpjes maken het een lekker geheel.

Kruidnoot schuim rotsjes

Ingrediënten Kruidnoot schuim rotsjes

  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram kruidnoten
  • 100 gram schuimpjes
  • discodip

Bereiding

Hak de kruidnoten en de schuimpjes in stukjes. Doe dit in een kom.

Smelt de chocolade (magnetron of au-bain-marie) en voeg dit toe aan de gehakte kruidnoten en schuimpjes. Meng dit goed door elkaar.

Neem een bord of bakplaat en leg hierop een vel bakpapier. Maar van het chocolade mengsel hoopjes en leg deze op het bakpapier. Strooi daarna de discodip eroverheen. Laat dit uitharden in de koelkast.

Zo eenvoudig maak je een lekkere snack voor Sinterklaas avond, maar je kunt het ook gebruiken om het restant van strooigoed op te maken. Tip: maak dit eens met je kinderen of kleinkinderen. Het is gezellig en je maakt nog wat lekkers ook.

Wat maak jij met de restjes van Sinterklaas, zoals de kruidnoten, schuimpjes, chocoladeletters, speculaas?

Sinterklaas recepten

Hierbij de recepten op mijn blog met het strooigoed.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Kruidnoot schuim rotsjes”
    1. Ja, lekker zijn die ook hé. Deze zijn net zo gemakkelijk en net even een ander smaakje. Ook ideaal om de restjes van Sinterklaas op te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *