In de dagen voor Sinterklaas was fudge helemaal hot-en-happening in bloggersland. Fudge is zo’n handig receptje waar je alles en dan ook alles mee kunt. Lekker om te variëren, leuk om op te eten, maar zo in de dagen voor kerst ook erg leuk om weg te geven. Maar ik had het nog nooit gemaakt en dat is vanaf nu verleden tijd. Vandaag deel ik met jullie het basisrecept voor een snelle en simpele fudge, een leuke, liefdevolle variatie en een leuke verpakking om weg te geven.

 Chocolade fudge met pure chocolade en gecondenseerde melk

Want het is bijna kerst en met kerst is het altijd zo leuk om iets te geven aan anderen. Zelf geef ik aan oudere mensen uit mijn buurt een leuk kaartje, met wat lekkers. Aan een paar mensen geef ik deze lekkere fudge in cadeauverpakking.

Ik maak dus fudge voor een ander: fudge met een vleugje liefde: de hartjesversiering. Deze hartjes zijn van het merk Hollandia strooisels en ik heb het gewoon gekocht in de supermarkt.

Ingrediënten chocolade fudge

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 340 gram pure chocolade
  • optioneel: versiering, zoals: sprinkels, noten, koekjes

Bereiding

Bekleed een bakblik met bakpapier. Mijn bakblik was wat te groot voor de hoeveelheid fudge, ik heb namelijk de helft van het recept gebruikt, die ik had gemaakt dus ik heb niet alles gebruikt. Kijk vooral naar de dikte van de fudge, die van mij was vingerhoogte.

Doe de gecondenseerde melk en de chocolade in een magnetronbestendige kom. Zet in de magnetron voor 25 seconden, roer door en herhaal dit totdat de chocolade is gesmolten. Ik heb dit drie keer gedaan.

how to fudge chocolade

Giet de het fudgemengsel in je met bakpapier beklede bakvorm. Versier meteen. Ik heb er hartjes overheen gestrooid, maar je kunt ook M&M’s, verkruimelde Oreo’s of een ander soort koekje, of nog iets anders gebruiken. Druk dit daarna aan.

Laat het daarna uitharden en snijd de fudge in blokjes. Dan is je fudge al klaar. Aangezien ik mijn fudge weggeef heb ik nog een extra voor jullie, namelijk een cadeauverpakking-idee.

Ik heb met een weckpot, eventueel een stukje stof, een lintje en een kaartje een leuke en simpele cadeautje gemaakt wat ik zo weg kan geven!

Ik heb maar de helft van het blikje gecondenseerde melk gebruikt, met de andere helft heb ik ook nog een recept gemaakt, dit houden jullie nog tegoed!

Naar recept van: Laura’s Bakery


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Pure chocolade fudge”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *