Speculoos taart met chocolade kruidnoten

Deze speculoos taart met chocolade kruidnoten maakt je feestje echt speciaal. Ik heb hem gemaakt in Sinterklaas-stemming, met chocolade kruidnoten, maar je kan ook kiezen voor andere chocolaatjes of speculaasjes.

De cake ging de eerste keer finaal mis, dus ik ga voor safe met dit recept. Gelukkig ging het toen wel goed en deed het niets af aan de smaak van het beslag. Dat proef ik namelijk altijd eventjes. Stel je voor dat het niet lekker smaakt.. De botercrème met de speculoospasta is echt een enorme aanrader. Ik vond het recept bij de Groene Meisjes, maakte het portie wat groter en besmeerde mijn taart ermee.

speculoos-taart-met-chocolade-kruidnoten
Als topping goot ik wat chocolade ganache over de taart en ik decoreerde hem met kruidnoten. Ik zeg altijd pepernoten, maar om verwarring te voorkomen gebruik ik de officiële term. Na al dat gepraat over de botercrème, mislukte cake en pepernoten-kruidnoten discussie geef ik jullie NU het recept!

2-speculoos-taart-met-chocolade-kruidnoten

Ingrediënten speculoos taart met chocolade kruidnoten

Cake:

 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • 250 gram boter
 • 250 gram suiker
 • 5 eetlepels speculoospasta
 • 5 eetlepels melk
 • 5 eieren
 • 1/2 eetlepel kaneel
 • 1/2 eetlepel koek- en speculaaskruiden

Botercrème:

 • 200 gram boter
 • 90 gram poedersuiker
 • 4 eetlepels speculoospasta
 • 1 eetlepel vanille extract
 • 1/2 eetlepel kaneel
 • snuf zout

Decoratie:

 • 100 gram chocolade
 • 100 ml slagroom
 • chocolade kruidnoten

Bereiding

Cake:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet twee springvormen in van 26 cm en bekleed met bakpapier. Heb je net als ik 1 bakvorm? Geen probleem, dan gaan de cakes apart de oven in. Kleinere springvorm, 24 cm, kan ook, maar dan wordt je taart wel hoger. 

Mix de boter samen met de suiker tot een egaal beslag. Voeg hierbij een voor een de eieren totdat er een luchtig mengsel ontstaat. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel, de koek- en speculaaskruiden, de kaneel, melk en speculoospasta toe. Mix dit goed door elkaar tot een egaal en luchtig beslag.

Bak af in 20 minuten. Laat daarna compleet afkoelen.

Botercrème:

Mix de boter en de poedersuiker in ongeveer 3 – minuten tot een romig mengsel. Voeg daarna de speculoospasta, de kaneel, het vanille-extract en het snufje zout toe. Mix weer totdat er een zachte, luchtige en romige massa ontstaat.

Decoratie:

Leg een plak neer op een bord of taartrooster. Smeer hier ongeveer de helft van de botercrème op. Leg daarna de andere plak cake erop. Smeer daarna de cake helemaal in met de botercrème. Zet in de koelkast om hard te worden. Maak in tussentijd de ganache. Doe de slagroom samen met de chocolade in de magnetron voor telkens 20 seconden. Roer daarna en herhaal totdat de chocolade en slagroom goed vermengt zijn. Ik heb het 3 keer herhaald. Haal na ongeveer 10 – 15 minuten de taart uit de koelkast. Schenk de ganache over de taart en decoreer met de chocoladekruidnoten. Laat de ganache hard worden en zet de taart op een mooi taartplateau. Snijd niet al te grote stukken, want de taart is machtig!

1-speculoos-taart-met-chocolade-kruidnoten

Speculoos en chocolade fan? Ga jij deze taart bakken?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

8 Comments

 • Marga S. 11 november 2016 at 07:03 Reply

  Lijkt me heerlijk!

  • Lianne 12 november 2016 at 15:51 Reply

   Is die ook Marga! Echt een aanrader. 😀

 • My happy kitchen 12 november 2016 at 07:08 Reply

  Ziet er weer heerlijk uit! Daar kun je mee thuiskomen op pakjesavond.

  • Lianne 12 november 2016 at 15:49 Reply

   Dankje Anne-Marie! Hij was ook echt verrukkelijk! ☺

 • jolanda van der pijl 12 november 2016 at 15:45 Reply

  Net gemaakt. Ziet er heerlijk uit.Mmmm. Nog even in de koelkast en dan opeten.

  • Lianne 12 november 2016 at 15:47 Reply

   Oh, wat leuk! Hopelijk is die lekker, maar dat zal vast goedkomen. Geniet ervan!

 • Janny Jaarsveld 14 november 2016 at 11:19 Reply

  Hoi Lianne, Ik wil deze taart maken maar zie tussen de ingrediënten voor het cakebeslag 5 eetlepels speculoospasta en 5 eetlepels melk staan. Moet dat ook door het cakebeslag want hier staat niets over in de beschrijving?

  • Lianne 14 november 2016 at 11:38 Reply

   Ik zag het ja. Beetje dom. Ik heb het toegevoegd. Laat je weten hoe die was?

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

%d bloggers liken dit: