Hier ben ik weer met het eerste recept van 2023! Zojuist heb ik gekeken hoeveel recepten ik online heb gezet in 2022: dat waren er vijf! Dat is wel teleurstellend. Dus dit jaar ga ik toch mijn best doen om elke maand iets nieuws voor jullie te maken. Mocht je nu een bijster goed idee hebben of mis je een recept op mijn blog. Reageer even in de reacties.

Vanaf hier wens ik jullie allemaal een gelukkig en goed 2023. <3 En dat jullie maar een beetje mogen blijven bakken. Zelf ben ik in 2022 gestart met de Pabo, dus prioriteiten zijn wat verschoven, vandaar dat er minder gebakken is. Verder is het plan om mijn hardloopcarrière nieuw leven in te blazen en in september 10km te rennen voor de MAF (Mission Aviation Fellowship): een organisatie dat medische hulp en het Evangelie brengt in onherbergzame en afgelegen gebieden.

Rond Kerst had ik vrij van school, dus toen heb ik lekker gebakken. Deze soesjestaart met karamel en koekbodem is daarvan het resultaat. Een prachtige taart die je in een handomdraai op tafel zet. Perfect toch als je niet te veel tijd wilt vrijmaken voor het bakken? Laat je weten wat je van deze taart vind en stuur je hem (als je het leuk vindt door naar je bakvrienden)?

Ingrediënten soesjestaart met karamel en koekbodem

Bereiding

  1. Neem een rechthoekige taartvorm met losse bodem (35×11). Vet in met boter.
  2. Maal de koekjes fijn. Smelt de boter en voeg hier de koekkruimels aan toe. Verdeel over de bodem en zijkant van de taartvorm en druk goed aan. Zet daarna in de koelkast.
  3. Klop de slagroom stijf met de suiker.
  4. Haal de taartvorm uit de koelkast en verdeel 3 eetlepel karamel over de bodem.
  5. Doe de slagroom in een spuitzak met spuitmondje M1 en spuit de slagroom over de karamel.
  6. Verdeel de soesjes over de slagroom. 16 overheerlijke soesjes op de bodem en met 7 soesjes maak je de tweede laag.
  7. Smelt de witte chocolade. Doe deze in een plastic zakje en spuit lijnen over soesjes.
  8. Daarna even een half uurtje in de koelkast en smullen maar!

Zeg zelf: perfect recept om het jaar mee af te trappen toch? 😉

PS. Vind je mijn taartschep leuk? Die vind je bij de ‘vliegende tijger’!

PSS. De linkjes zijn affiliatie links. Kost jou niets extra als je iets koopt en ik krijg een kleine vergoeding: kan ik weer mooi een nieuw baksel van fabriceren (als jullie dat massaal doen)


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *