Deze oreo brownies met Cookies & Dream pasta zijn heerlijk! Ik heb ze getrakteerd op het werk en zelfs de collega die niet van oreo koekjes houd, vond ze geslaagd. Nou, dat is een tien met een griffel waard, niet dan?

Van Let’s Dough it kreeg ik de vraag of ik met hen wilde samenwerken. Aangezien ik de producten nog niet kende, maar wel interessant vond heb ik ja gezegd. Naast veel koekdeeg kreeg ik ook de Cookies & Dream pasta toegestuurd. Die heb ik gebruikt voor het recept. Natuurlijk geef ik ook een optie hoe je iets soortgelijks zelf kan maken.

Oreo brownies met Cookies & Dream pasta

Het koekdeeg heb ik ook getest en mijn favoriet was de chocolade variant, hoewel de smaak Kinder Bueno ook niet te weerstaan was. Daarnaast heb ik ook koeken gebakken met het koekdeeg, ook deze vielen in de smaak in Huize Hagoort.

koekdeeg: appel, speculaas, chocolade, kinder bueno

Ingrediënten Oreo brownies met Cookies & Dream pasta

  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 100 gram gecondenseerde melk
  • 25 gram boter
  • 120 gram pure chocolade
  • 1,5 ei (of 2 kleintjes)
  • 110 gram bloem
  • snuf zout
  • 20 oreo koekjes
  • 150 gram Cookies & Dream pasta (of 120 gram witte chocoladepasta en 30 gram oreo koekjes)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een brownie bakvorm (die van mij was 18 x 18 cm) in met boter en leg er bakpapier in.

Doe de suiker, boter en de chocolade en gecondenseerde melk in een hittebestendige schaal. Smelt dit alles au-bain-marie. Als het gesmolten is haal de kom dan van het fornuis en zet het fornuis uit. Klop de eieren los. Voeg hier chocolademengsel aan toe. Blijf goed roeren totdat het één geheel wordt.

Voeg dan bloem en zout toe. Breek 10 oreo koekjes in stukken en meng dit door het beslag. Meng tot je een egaal mengsel hebt. Giet dit beslag in de brownievorm. Zet daarna in de oven voor 20 minuten. Laat helemaal afkoelen.

Terwijl de brownie afkoelt kan je – als je de Cookies & Dream pasta niet hebt – de pasta maken voor bovenop de brownie. Verkruimel de oreo koekjes met een hakmolen (helemaal fijn) en meng deze door de witte chocolade pasta.

Als de brownie is afgekoeld smelt je de pasta en giet je deze bovenop de brownie. Verdeel hier de overige 10 oreo koekjes overheen. Snijd daarna in stukken en geniet van je dubbele oreo brownie.

Oreo brownies met Cookies & Dream pasta


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *