In de categorie: ‘dit vind ik heel lekker’ zitten zeker truffels: chocoladetruffels, koekjestruffels of truffeltaart. Vandaag deel ik met jullie het recept voor deze heerlijke speculoos truffels. De roomkaas vind ik een lekkere tegenhanger van de zoete speculoospasta en de melkchocolade past wat mij betreft goed bij het koekje. Witte of pure chocolade kan natuurlijk ook, maar met wit wordt het denk ik erg zoet.

speculoos truffels

Toen ik deze speculoos truffels had gemaakt, dacht ik dat ik ze al eerder had gezien bij iemand anders op de blog. Na een zoektocht via Google had ik ze niet gevonden, totdat ik ze vond in het nieuwste bakboek van Laura’s Bakery. Binnenkort deel ik een review van het bakboek en plaats ik een lekker toetje uit dit bakboek voor jullie op mijn blog.

Het is een simpel recept, maar ik vond het te lekker om niet met jullie te delen. Ik hoop dat jullie simpele recepten ook leuk vinden. Als je nog verzoeken heb tot recepten dan hoor ik het graag, dan ga ik kijken of ik er wat mee kan.

Ingrediënten speculoos truffels

  • 60 gram speculoospasta
  • 10 gram roomkaas
  • 70 gram koffieleutjes
  • 200 gram melkchocolade
  • eventueel halve eetlepel kokosolie (kan weggelaten worden, maakt de chocolade dunner)
  • 4 extra koffieleutjes (decoratie)

Bereiding

Zet een bord klaar met daarop een stuk bakpapier.

Verkruimel de koffieleutjes met een keukenmachine. Doe de kruimels in een kom. Voeg hier de speculoospasta en de roomkaas aan toe.

Meng het met behulp van een lepel (of je handen) tot een ‘deegje’. Zorg ervoor dat alles aan elkaar plakt.

Maak met je handen balletjes van het deeg. Zet deze voor 15 minuten in de diepvries. Dit zorgt ervoor dat de balletjes extra stevig zijn.

Smelt de chocolade met de kokosolie. Wentel de balletjes in de chocolade met behulp van een vork. Zet ze daarna op het bakpapier om hard te worden.

Breek de extra koffieleutjes in stukken en leg deze op de speculoos truffels.

speculoos truffels

Laat helemaal uitharden en serveer bij de thee. Dat wordt echt optimaal genieten!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

9 gedachte over “Speculoos truffels”
  1. Wat een heerlijkheid! Gisteren hadden wij niks zoets in huis en als wij in de supermarkt iets van koekjes zoeken komen wij 9 van de 10 keer terug met niks. Gewoon omdat ze zo vaak tegenvallen. Deze wil ik een keer gaan maken! Lekker!

    1. Ja, ik vind het ook altijd lekkerder om met de koekjes uit de supermarkt te gaan bakken. Oreo’s als bodem. Stroopwafels bij het ijs. Of in truffels. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *