Vandaag deel ik met jullie het verrukkelijke recept voor bokkepootjes gevuld met een heerlijke speculaascrème. De uiteinden zijn gedipt in pure chocolade en maken het plaatje compleet. Het recept van deze bokkepootjes komt uit ‘Strooigoed’. Een leuk receptenboekje met recepten rondom Sinterklaas en Kerst. Naast het recept voor deze bokkepootjes deel ik ook een korte review van het boek met jullie.

bokkepootjes met speculaascrème

Ingrediënten Bokkepootjes met speculaascrème

Koekjes

  • 65 gram gemalen amandelen/amandelmeel
  • 75 gram poedersuiker
  • 20 gram bloem
  • 100 gram eiwit (3 – 4 eieren
  • 110 gram kristalsuiker
  • 50 gram amandelschaafsel

Ganache

  • 70 ml melk
  • 2 el speculaaskruiden
  • 245 gram witte chocolade*
  • decoratie: 100 gram chocolade

*Ik heb melk en witte chocolade gebruikt, omdat ik niet voldoende witte chocolade had.

Bereiding

Maak eerst de ganache. Doe de melk met speculaaskruiden in een pan en verwarm totdat de melk net niet aan de kook is. Haal de pan van het vuur en laat dit 10 minuten staan. Smelt de witte chocolade au-bain-marie. Als de chocolade is gesmolten giet je de melk erbij. Roer tot een egaal mengsel. Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast staan.**

** Anne-Marij geeft 2 uur aan, maar na 1 uur was het mengsel bij mij stevig genoeg om gebruikt te worden.

bokkepootjes met speculaascrème

Maak ondertussen de koekjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng het amandelmeel, poedersuiker en bloem in een grote kom. Klop de eiwitten stijf (zorg ervoor dat de kom vetvrij is!). Voeg al kloppend de suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit weer stijf is. Spatel het eiwit door het amandelmengsel. Doe dit in een spuitzak en spuit er koekjes van zo’n 9 cm van. Bestrooi met geschaafde amandelen en bak in 15 – 20 minuten gaar. Laat de bokkepootjes helemaal afkoelen.

bokkepootjes met speculaascrème

bokkepootjes met speculaascrème

Als de ganache opgestijfd is doe je hem in een spuitzak. Draai alle koekjes om, met de bolle kant naar de bakplaat en spuit op de helft een streep ganache in het midden. Dek af met de andere helft van de koekjes.

Hak de pure chocolade in stukken. Smelt de helft van de pure chocolade au-bain-marie. Voeg hierbij de andere helft aan toe. Blijf roeren totdat alle chocolade gesmolten is. Dip de uiteinden van de bokkepootjes in de chocolade en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg in de koelkast om uit te harden.

Geniet van je homemade bokkepootjes. Je kunt deze bokkepootjes zo opeten, maar je kunt ze ook verwerken in deze bokkepootjestaart met advocaat of in deze bokkepootjes brownies.

Strooigoed

Strooigoed vind ik een enorm schattig boekje met daarin de bekende recepten rondom Sinterklaas, zoals pepernoten, speculaas, borstplaat en taaitaaipoppen. Daarnaast zitten er ook leuke varianten in, zoals bovenstaande bokkepootjes of bankettaart met spijs, kersen en vanillecrème. Als kers op de taart deelt Anne-Marij, die zelf ook een eigen bakkerswinkel heeft: De Keuken van de Koning nog wat leuke baksels voor Kerst, zoals kerstkransjes en een gingerbreadhuisje.

Wat ik ook erg handig vind zijn de verschillende tips met betrekking tot het gebruik van de oven en hoeveelheden. Plus de bladzijde over de basisingrediënten en het keukengerei, beide erg leuke toevoegingen aan het boekje.

Kortom, ik vind het dus een leuk boekje met lekkere recepten. Zeker een boek wat leuk is om cadeau te doen, want voor nog geen 10 euro heb jij het al in bezit.

Auteur
Anne-Marije de Koning (www.dekeukenvandekoning.nl)

Uitgeverij
Good Cook B.V.

Prijs en verkrijgbaarheid
€9,95 bij boekhandels of via Bol.com.

Bekijk op bol.com

Dit boek is op mijn verzoek toegestuurd door de uitgever, GoodCook, ik ben niet betaald om deze review te schrijven. Het feit dat ik het boek ontvangen heb, veranderd niets aan mijn mening. Daarnaast bevat dit artikel affiliate links, koop je via die link iets, dan krijg ik een kleine commissie en jij betaald niets extra’s.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Bokkepootjes met speculaascrème”
  1. Ik heb 1x zelf bokkenpootjes gemaakt en vond het toch een rotwerk! Dus sowieso al respect voor het maken van de koekjes haha! Die vulling klinkt wel heerlijk zeg. Lijkt me een erg leuk boekje dat Strooigoed 🙂

    1. Haha, ja de eerste lading was ook enorm mislukt haha, maar hartelijk bedankt! 🙂 Ja, die vulling is inderdaad heerlijk. Is het ook, en niet te duur, leuk als cadeautje. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *