Ja hoor, je leest het goed! Mijn blog “De Zoetekauw” bestaat 5 jaar. Om dit lustrum te vieren deel ik een heerlijke donuttaart met jullie. Met behulp van stap voor stap foto’s kan ook jij deze heerlijke taart maken! Daarnaast heb ik om dit feestje met jullie te vieren een winactie met leuke producten voor jullie. Het zijn allemaal producten die ik zelf ook zou gebruiken, ben je benieuwd lees dan verder.

donuttaart

Natuurlijk wil ik allemaal bedanken voor het bezoeken van mijn blog, het achterlaten van reacties en het állerleukste: het maken van recepten. Ik vind het geweldig leuk als jullie een recept van mijn blog maken en een foto sturen van het eindresultaat! Blijf dat zeker doen! De afgelopen 5 jaren heb ik meer dan een half miljoen (unieke) bezoekers op mijn blog gehad, zijn er 2.173 reacties gegeven op 301 gepubliceerde berichten! Hartelijk dank daarvoor!

Simpel bakken, simpel iets maken. Dat is ook wat ik wil bereiken met mijn blog: bakken is niet moeilijk. Maar met deze “hulpjes” van Simply Create wordt het nog beter. De botercrème met de smaak van witte chocolade vind ik ideaal. Ik heb een hekel aan het maken van botercrème, dus ik gebruik meestal een zakje. Maar deze bakjes zijn perfect voor het decoreren van taarten of cupcakes. Natuurlijk kan je de crème ook een leuk kleurtje geven met behulp van kleurstoffen. Deze keer heb ik de botercrème neutraal gehouden, maar het vanille glazuur heb ik wel gekleurd: mooi roze is niet lelijk. 🙂 De ganache vind ik echt lekker, ideaal om donuts in te dippen, maar ook voor een mooie chocolademousse taart.

winactie spullen 5 jaar de zoetekauw

Winnen!

In dit pakket zitten allemaal spullen die ik ontvangen heb: graag bedank ik deze merken hiervoor. In het artikel wat vorige week online kwam heb je al kunnen lezen over de fudge van Lonka. Vandaag maak ik jullie blij met een donuttaart die ik maak met producten van Simply Create.

Wat kan je winnen: 2 zakken fudge van Lonka (speculaas en karamel), 2 doosjes crackers van Nairs, 2 zakken koffie van Moyee (ideaal voor mokkataart of tiramisu), 5 repen van Tony Chocolonely (dit zijn speciale repen met een boodschap: “zeg ’t met een reep”, daarnaast botercrème witte chocolade, glazuur vanille en ganache Belgische chocolade van Simply Create. Dus dan kan je lekker aan het bakken. Wat moet je doen?

 • Laat hieronder een reactie achter dat je meedoet (verplicht)

Optioneel:

Volgende week vrijdag 18 december maak ik de winnaar bekend. Dan heb je alles op tijd binnen om te bakken voor de feestdagen.

ingredienten

Ingrediënten donuttaart

Bereiding

Snijd de donuts door midden en leg deze op een bord.

donuttaart

Doe de botercrème in een spuitzak met spuitmondje (Wilton M1). Spuit dit over de donuts heen. Snijd de bananen in plakjes en leg deze op de botercrème. Zet er ook de frambozen bij.

donuttaart

Leg de andere helften van de donuts erop. Zorg ervoor dat het een halve donut is verschoven (zie de foto hieronder). Spuit in de gaten nog wat botercréme.

donuttaart

Bereid de ganache en het glazuur volgens de verpakking (even opwarmen in de magnetron of op het fornuis). Door het glazuur roer ik wat van de roze kleurstof.

roze glazuur en chocolade ganache

Verdeel het glazuur en de ganache over de donuts. Versier ze met sprinkels. Zet er ook nog wat frambozen tussen en leg er wat plakjes banaan bij.

donuttaart met frambozen en plakjes banaan

Leg hier nogmaals een keer halve donuts overheen (ook een halve donut verschuiven). Spuit in de gaten van de donuts wat botercrème en duw er een framboos in. Versier de donuts met het glazuur en de ganache. Decoreer daarna met sprinkels.

de donuttaart is klaar

Ga jij deze super toffe donuttaart ook maken? Laat het mij weten! Vergeet natuurlijk niet om mee te doen met de winactie. Het achterlaten van een reactie is voldoende, maar ik zou het erg leuk vinden als je mij ook volgt op mij Social Media kanalen. Bedankt iedereen voor het kijken op mijn blog, lezen van mijn recepten, bekijken van de foto’s, enz. Kortom: BEDANKT VOOR ALLES!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

29 gedachte over “Donuttaart + De Zoetekauw 5 jaar (winactie!)”
 1. Oh, wat leuk weer!! Eerst je bastognerol maken, die gisteren voorbij kwam op Facebook. Maar daarna vind ik dit wel heel leuk, voor de verjaardag van mijn nichtje. Dan zou het pakket natuurlijk mooi van pas komen.
  Kan ze op haar verjaardag mooi even hier komen koffie drinken en taart mee nemen ?

 2. Gefeliciteerd met het 5-jarig jubileum! Ik doe graag mee aan je actie. De taart ga ik niet maken, ik heb wel een soort bucketbaklist van dingen die ik zelf wil bakken en daar staan donuts wel op.

 3. Gefeliciteerd met dit mooie jubileum! Ik doe graag mee. Ik heb al een aantal van je heerlijke recepten gemaakt. Mijn favoriete blog ?. Ga zo door! ?

 4. ?? whoop whoop ? ? wat een geweldige actie ik doe heel erg graag mee???Gefeliciteerd ???met je jubileum.
  Zeer welkom voor mijn verjaardag ??? ben bijna jarig ? dat wordt heerlijk smullen ??hmmmtmmm donuttaart ????

 5. Dag Lianne, van harte gefeliciteerd met je 5-jarige blog?. Donuts zijn niet mijn favoriet, maar de monchou cakerol heb ik al eens gemaakt en ook de chocozoenentaart. Ik doe graag mee met je winactie. Ga zo door! Groeten, Irma

 6. Gefeliciteerd met je jubileum!! ? Je deelt altijd heerlijke recepten, ding graag mee naar je prijzen, wie weet kan ik er zelf iets van gaan bakken.

 7. Gefeliciteerd Lianne! Ik blijf jouw recepten heel lekker en creatief vinden, zo ook deze donuttaart. Op naar de volgende 5 jaar!

 8. Gefeliciteerd met je mooie jubileum!! Ga vooral zo door met je leuke, verrassende recepten! Tof je winactie! Ik doe graag mee, leuk idee om meteen aan de slag hiermee te gaan tijdens de ‘strengere lockdown’ en feestdagen!

 9. Je hebt een inspirerende Blog, Lianne! Lekker simpel en eenvoudig beschreven. Hartelijke felicitaties met je 5-jarig jubileum!
  Wat leuk dat jij 5 jaar bestaat. Nou ja.. je Blog dan:)
  Ik zocht je recept van de kletskoppen om die straks te gaan maken en zag je luxe winactie. ja..ja daar reageer ik natuurlijk erg graag op en dat met o.a. 2 kinderen en ikzelf die over afzienbare tijd jarig hopen te worden.
  Met plezier heb ik een aantal o.a. taarten van je Blog gemaakt.
  Hartelijke groeten.

 10. Gefeliciteerd met je 5 jarig jubileum. Wat een geweldige actie!? Zou nog een leuk verjaardagscadeau zijn (Ik ben op 11 december jarig). Zo’n lekker pakket wordt hier zeker met veel enthousiasme ontvangen. Mijn dochters (16, 14 en 10) zijn dol op bakken en zijn zelf ook echte zoetekauwen.

 11. Gefeliciteerd hoor! Ik heb je net ontdekt en ga je zeker volgen en wat van je heerlijke recepten maken! Heel veel succes verder, hoop dat je nog heel lang met deze heerlijke recepten met ons blijft delen.

 12. super leuk misschien wordt jou feestje wel ons feestje gefeliciteerd met zoveel lekkers in je leven wordt je toch gelukkig, we doen graag mee

 13. Nadat ik je al eens eerder gemaild heb over jou heerlijke en fijne recepten die ik heel graag maak en deel. Wil ik je feliciteren met je 5 jarig blog. En natuurlijk zou ik het ook heel leuk vinden wat te winnen.

 14. Gefelicitaart! 🙂 Na even snuffelen op je blog heb ik er weer enorm veel zin in om wat lekkers te gaan bakken. Bedankt voor de inspiratie! De winactie zou het perfecte duwtje in de rug zijn om in de vakantie uitgebreid aan de slag te gaan in de keuken!

 15. 5 jaar alweer, van harte gefeliciteerd,
  Geniet altijd van je heerlijk zoete recepten, de donuttaart is ook erg feestelijk, onze 4 kids zijn dol op deze zoete dingen, doe graag mee met deze leuke winactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *