Dit recept heb ik vorig jaar al gemaakt, en staat al heel lang te wachten om online te komen. Vandaag is het dan eindelijk zover. Lekkere bladerdeeg gebakjes met banketbakkersroom en rode bessen. Het lijkt een beetje op een ander recept wat ik heb gemaakt, maar dan met appel en karamel.
Via een PR bureau had ik diverse ingrediënten ontvangen voor heerlijke baksels, waaronder rode bessen en fruitcompote. Ik heb deze gebakjes ervan gemaakt en deel graag het recept met jullie.
Ingrediënten bladerdeeg gebakjes met banketbakkersroom en rode bessen
- 1 rol vers bladerdeeg
- ½ recept banketbakkersroom
- 150 gram Servero Fruitcompote appel kers cranberry
- 1 ei
- rode bessen
- blaadjes munt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een bakplaat.
Rol het verse bladerdeeg uit en snijd dit in 6 stukken. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit deze in het midden van het bladerdeeg. Vouw de bladerdeegplakjes dicht. Dit doe je door de boven- en onderkant naar binnen te vouwen en ook de beide zijkanten vouw je dicht. Schep een halve eetlepel fruitcompote over de banketbakkersroom.
Doe het ei in een mok en klop dit los. Smeer dit over het bladerdeeg voor een mooie glans. Zet dit dan voor 20 minuten in de oven. Laat de gebakjes daarna helemaal afkoelen.
Decoreer de gebakjes met rode bessen en blaadjes munt. Smaakt heerlijk bij een kop warme winterthee!
***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****
Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.
Wat een vrolijk gerecht zeg. Bladerdeeg – recepten zijn tegenwoordig ook niet zo moeilijk om te maken maar met rode bessen wauw, wat een combinatie. Nooit aan gedacht. Volgens mij smaakte ie heerlijk, klopt dat?
Hai! Wat leuk om te lezen. Bedankt! 🙂