Laatst kreeg ik een fles Amarula. Super lekker, maar hij komt niet zo snel op als je de enige bent die ervan drinkt. Vandaar dat ik dacht: laat ik ermee aan de bak gaan. Het recept voor deze Amarula cheesecake vond ik op het internet. En eerlijk: hij is zo enorm goed, zeker een aanrader!

Enne, je ziet het al in de titel: de oven kan je mooi uitlaten. Ideaal toch met deze stijgende energieprijzen? Als je even wat verder kijkt op mijn blog, zie je dat er nog veel meer recepten zonder oven op staan. Klik hier maar eens.

Amarula is een romige likeur uit Zuid-Afrika. Deze crème likeur is op basis van de vrucht van de marula. Deze boom, ook wel de olifantenboom genoemd – snap je gelijk het logo op de fles – komt vooral voor in Afrika en Madagaskar. Voor deze taart heb ik de smaak Amarula Ethiopian Coffee gebruikt. Hier zit niet alleen de marula vrucht in, maar ook heerlijke tonen van koffie. Echt een perfecte combi met de chocolade!

Ingrediënten Amarula cheesecake

 • 200 gram Maria kaakjes
 • 100 gram boter
 • 200 ml slagroom
 • 150 ml Amarula likeur
 • 8 blaadjes gelatine
 • 500 gram roomkaas
 • 130 gram suiker
 • 30 gram pure chocolade

Bereiding

 1. Leg de blaadjes gelatine in koud water en laat minimaal 10 minuten weken.
 2. Neem een springvorm en bekleed de bodem met bakpapier.
 3. Verkruimel de kaakjes in een kom.
 4. Smelt de boter.
 5. Voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels. Meng goed door elkaar. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast.
 6. Haal de gelatine uit het water en knijp het water uit de blaadjes.
 7. Verwarm de Amarula in een pan. Doe hierbij de blaadjes gelatine. Roer totdat de blaadjes opgelost zijn in de Amarula. Laat afkoelen.
 8. Klop de slagroom stijf.
 9. Mix de roomkaas los met de suiker.
 10. Giet de afgekoelde Amarula bij de roomkaas en meng door elkaar met een spatel.
 11. Spatel daarna de slagroom door het Amarula-roomkaasmengsel.
 12. Verdeel het mengsel over de koekbodem.
 13. Smelt de pure chocolade. Maak met een lepel stippen chocolade op de bovenkant van de taart. Met een tandenstoker/cocktailprikker maak je rondjes door de stippen over de hele bovenkant van de taart.
 14. Zet minimaal 5 uur in de koelkast. Daarna aansnijden en genieten!

Bron


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *