Sorry trouwens dat ik jullie spam met nieuwe recepten, maar deze is ook zo lekker! Als er iets is waar ik mijn ouders blij mee maak dan is dan wel een romig karamel baksel. Dus toen ik iets ging maken met de karamel fudge van Lonka wist ik wat het worden moest: een stroopwafel karamel toetje met banaan en chocolade. De fudge gebruiken we niet alleen ter decoratie, maar ook in gesmolten variant om de room een extra lekkere smaak te geven.

Dit recept is voor drie personen, maar verdubbel de ingrediënten naar hartenlust. Het is een flink dessert. Eventueel kan je het met deze ingrediënten ook voor 4 à 5 mensen maken, maar dan willen sommige mensen er misschien wel twee. 😉 Afijn, ik zou het toetje in elk geval gaan maken, want dit is ontzettend smakelijk! Ik gebruik om de stroopwafelstukjes wat smaakvoller te maken een karamellikeur. Als je die niet vinden kan, is Likeur 43 of Amaretto ook prima. Mocht je dit recept ook willen delen met kinderen of alcoholonthouders: gebruik dan bijv. chocolademelk of een mengsel van karamel met melk.

Stroopwafel karamel toetje met banaan en chocolade

Dit recept is in samenwerking met Lonka. Op 11 december 2020 bestaat mijn blog 5 jaar. Dit lustrum wil ik vieren met een winactie. Je kunt onder andere deze fudge winnen in karamel en speculaas smaak. Hou mijn blog dus in de gaten, 11 december komt de winactie online.

Ingrediënten stroopwafel karamel toetje met banaan en chocolade

  • 180 gram stroopwafel
  • 50 ml karamellikeur
  • 250+125 ml slagroom (+ wat suiker)
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gramkaramel fudge
  • 50 gram chocolade
  • 1 banaan
  • 3 stukjes karamel fudge

Ik gebruik bierglazen voor mijn toetje: zoiets als deze toffe glazen.

Bereiding

Snijd de stroopwafels in stukken. Doe deze in een kom samen met de karamellikeur.

Klop 250 ml slagroom stijf met wat suiker. Smelt 100 gram karamel fudge laat dit wat afkoelen, maar zorg ervoor dat het niet hard wordt. Mix dit met de roomkaas (doe dit in twee delen).

Voeg daarna de slagroom toe aan het roomkaas-karamelmengsel. Mix dit tot een egaal mengsel. Doe dit in een spuitzak.

Snijd de banaan in plakjes en hak de chocolade in stukjes.

Mix de rest van de slagroom (125 ml) met wat suiker stijf en doe dit ook in een spuitzak (met spuitmond).

Neem 3 glazen. Verdeel over de bodem wat van de stroopwafelstukjes. Spuit er daarna wat van de romige karamelcrème overheen. Verdeel hier weer wat stroopwafelstukjes, plakjes banaan en stukjes chocolade over. Daarna weer een laagje karamelcrème, stroopwafelstukjes, banaan en chocolade.

Sluit af met een toef slagroom en duw hier een stukje karamel fudge in.

Ps. Een lekkere toevoeging is ook nog nootjes. Je kan dit ook in plaats van bijvoorbeeld de banaan of de chocolade doen.

Stroopwafel karamel toetje met banaan en chocolade

Dit artikel is i.s.m. Lonka en bevat affiliate links.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *