Opzij, opzij, maak plaats, maak plaats voor deze smakelijke chocolademousse taart! Ook enorm machtig, maar dan kan je er alleen maar meer mensen blij mee maken. De chocolademousse zette ik al eerder online, zie dit recept. Samen met een bodem van bastogne koeken en een pure chocolade ganache werd het een mooie taart. De schoonheid komt natuurlijk vooral van het verse fruit, want dat is de kers (of in dit geval de bes) van de taart.

Chocolademousse taart

Chocolademousse taart

Ingredienten chocolademousse taart

Bodem

Chocolademousse

  • 3 eieren
  • 100 gram suiker
  • 1 snuf zout
  • 150 gram pure chocolade
  • 250 ml slagroom

Ganache

  • 75 gram pure chocolade
  • 75 ml slagroom
  • decoratie: rood fruit
Bereiding

Bodem

Bekleed een springvorm (24 of 26 cm) met bakpapier en eventueel de zijkant met acetaanfolie.

Maal bastognekoeken fijn in de keukenmachine. Smelt daarna de boter. Voeg daarna de koekkruimels toe aan de gesmolten boter. Verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk aan met een lepel en zet in de koelkast om hard te worden.

Chocolademousse

Mix de slagroom stijf en zet deze in de koelkast.

Smelt de chocolade en zet hem daarna op het aanrecht, om weer een beetje op temperatuur te komen.

Neem een pan met water en zet deze op het fornuis. Neem daarna nog een pan en zet deze in de andere pan. Doe in de bovenste pan de eieren en het zout en mix dit voor 5 minuten tot een lichtgeel en schuimig mengsel.

Voeg de chocolade toe aan het eimengsel en vouw dit rustig door elkaar. Spatel daarna de slagroom erbij en meng totdat het een egaal mengsel is. Giet dit op de koekbodem.

Ganache

Snijd de chocolade fijn. Doe de chocolade en de slagroom in een kom. Smelt dit en roer totdat er een egaal mengsel ontstaat. Laat de ganache iets afkoelen en giet daarna op de bovenkant van de taart. Zet dit in de koelkast, zodat de chocolade kan uitharden. Decoreer met wat rood fruit.

Chocolademousse taart


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Een gedachte over “Chocolademousse taart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *