Van de tiramisu op mijn blog zijn mensen wat bang, de combinatie sinaasappel en ontbijtkoek schrikt af. Daarom hierbij een goedmakertje. Gewoon, zoals je hem denk ik verwacht met mascarpone, lange vingers en cacao. Als topping een vleugje cacao als kers op de taart!

Ingrediënten (tiramisutaart)

Bodem
 • 125 gram boter
 • 200 gram lange vingers
 • 4 eetlepels espresso (ik gebruikte Corazon van Simon Lévelt) of koffie (gereed, dus vier eetlepels vocht)*

* Deze espressokoffie heb ik gekregen van Kroon op het werk, in de foodybox. Je kunt elke koffie gebruiken die je maar wilt

Vulling
 • 250 gram mascarpone
 • 100 gram suiker
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 250 ml slagroom
 • 150 gram lange vingers
 • 2 koppen sterke koffie
Decoratie
 • 2 – 3 eetlepels cacao

Bereiding

Bekleed een springvorm met bakpapier.
Smelt de boter in een pannetje. Roer hier de koffie door. Verkruimel de lange vingers met een keukenmachine, hakmolen, of met je handen. Meng de koekkruimels door de gesmolten boter en koffie  en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met een lepel en laat hard worden in de koelkast.
Doe de mascarpone, vanillesuiker, suiker in een kom en meng tot een luchtig en egaal mengsel. Klop de slagroom stijf en stapel dit door het mascarpone-mengsel.
Tiramisutaart 1
Zet koffie en laat deze afkoelen. Bestrijk de niet-gesuikerde laag van de lange vinger met koffie (zo blijft de lange vinger lekker knapperig). Verdeel dan de helft van het mascarpone-slagroommengsel over de bodem van de taart. Leg daarna een laag met lange vingers. Verdeel dan de rest van het mascarpone-slagroommengsel over de taart.
Tiramisutaart 3

Laat de taart dan minimaal drie uur opstijven in de koelkast. Verdeel er vlak voor het serveren de cacao overheen. Daarna kan je smullen! 🙂 Heel lekker met een kopje ijskoffie, met slagroom en chocoladesaus!

De ijskoffie heb ik gemaakt met een espresso van Simon Lévelt, ik kreeg dit pakketje bij de foodybox Zomer. Hierin zat losse koffie, maar ook een leuke RVS shaker waarmee ik de ijskoffie goed kon maken.

Tiramisutaart 2
Ik zag deze taart bij Marit tussen de Pannen 🙂


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

22 gedachte over “Tiramisutaart”
  1. Ah dat is echt gek! Ik heb een keer tiramisu gemaakt met ei en mascarpone en dat was goed stijf geworden en ook deze versie, die ik lekkerder vind met slagroom en mascarpone is goed gelukt. Misschien was je slagroom niet stijf genoeg? Ik mix altijd totdat ik de kom op zijn kop kan houden. En dan spatel ik de slagroom voorzichtig door het mascarpone-suikermengsel. Ik hoop dat het wel gaat lukken en je geen tiramisusoep krijgt ;).

   1. Hoi Lianne,
    Nog lekkerder wordt het wanneer je de slagroom door 2 eitjes vervangt!
    2x eigeel met de 100 gram suiker schuimig kloppen en de helft van het eiwit stijf kloppen tot je het inderdaad boven je hoofd kunt houden.
    Exact dezelfde handelingen als dit recept voor de rest, maar zorgt voor nog meer luchtigheid in het gehele recept! Want sommige mensen vinden tiramisu soms erg zwaar.

    1. Hoi Glenn!
     Ja, het is inderdaad best wel zwaar, dus dit zou ideaal zijn. Ik heb alleen gekozen voor slagroom, dit omdat er anders rauw ei ingaat. Nu is dat, als je verse eieren gebruikt, niet heel erg, maar met kinderen en zwangeren maak ik liever de taart met slagroom.
     Wel heel erg bedankt voor de tips. En ik wil het nog wel een keertje proberen, dan moeten sommigen hem maar overslaan. 🙂

 1. Ik ga de taart dit weekend maken en wil alvast met de bodem beginnen. Nu staat er in het recept 4 eetlepels espresso. Gaat het dan alleen om de poeder of moet je er heet water bij doen?

  1. Goede vraag. Het is de bedoeling dat je de koffie zet of de espresso maakt en daarvan 4 eetlepels erbij doet. Het zijn dus 4 eetlepels vocht. Succes met het maken!

 2. Ook hier in Zuid-Afrika is hij met plezier gemaakt en met smaak opgegeten! Leuk je website ontdekt te hebben! Heb de appel plaat koek of hoe je het noemt ook gemaakt, was ook heerlijk!

  1. Wat een een volger uit Zuid-Afrika! 🙂 Hebben ze daar ook al de producten of heb je sommige dingen vervangen? Ik ben blij dat het zo goed gesmaakt heeft! 🙂

 3. Van dit recept kon ik gelukkig alles krijgen behalve de vanillesuiker maar die kun je hier soms kopen in winkeltjes die Nederlandse producten invoeren en die had ik nog liggen. En heb gewone oploskoffie sterk aangemaakt ipv espresso. Maar zoals gelatine hebben ze alleen in poedervorm en weet niet hoeveel blaadjes hoeveel gram poeder is en met hoeveel water je dat dan aanmaakt, maar moet ik nog even uitvogelen of googlen. En zie bij sommige recepten klopmix staan. Zou niet weten wat dat is hihi. En nog paar dingetjes maar meestal met beetje creatief zijn lukt het wel! Was echt heerlijk! Dankjewel voor het delen ?

  1. Oké, nou vanillesuiker kan je in noodgevallen vervangen door suiker met van vanille aroma/vanille extract. Goede oplossing voor de koffie. Kan denk ik prima!

   Op Carola Bakt Zoethoudertjes staat een goed artikel over de verhouding gelatinepoeder en gelatine blaadjes, dat kun je denk ik wel goed gebruiken. Hierbij de link: http://www.carolabaktzoethoudertjes.nl/2014/11/gelatine-blaadjes-vs-gelatine-poeder-html/

   Klopfix is een slagroomversteviger. Dat kun je eventueel oplossen door wat poedersuiker bij de slagroom te doen. Ongeveer 2 eetlepels voor 1 zakje klopfix. Daar wordt de slagroom ook stevig van.

   Als je nog vragen hebt dan mag je het altijd vragen hoor. Ik vind het leuk om contact te hebben met lezers en met de mensen die mijn recepten maken. Fijn dat de taart zo lekker was.

   Groetjes, Lianne

   1. Super bedankt voor de tips! Heel handig, nu kan ik nog meer van je recepten maken, fijn! En ga ik even checken dat van die gelatine poeder. Dank voor je snelle antwoord. Fijn weekend! Groetjes Maartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *