Een tijd geleden at ik op een verjaardag een heerlijk mokkataartje. Zelf ben ik niet zo’n koffieliefhebber, maar dit taartje kan ik zeker waarderen. Ik kon het dan ook niet laten om naar het recept te vragen. Dat recept mocht ik meteen hebben en ik maakte hem na wat resulteerde in een heerlijke mokkataart!

mokkataart

Zie je trouwens die prachtige chocoladekrullen bovenop de mokkataart? Die maakte ik met behulp van de Boska Choco Kruller. Ken je de kaas: ‘de kop van de Monnik’? Nou, daar gebruik je ook een kaaskruller voor en Boska dacht: ‘das handig, dat doen we ook voor chocolade maken’. Top plan, want het werkt ideaal. Zorg er wel voor dat de chocolade koel genoeg is. Anders krijg je gekke, afgebroken krulletjes.

mokkataart

Ingrediënten mokkataart

 • 300 gram roomboter (op kamertemperatuur)
 • 240 gram basterdsuiker
 • snufje zout
 • 500 ml zeer sterke koffie
 • 1 pak lange vingers (28 stuks)
 • pure chocolade

Gebruik echt roomboter, bijvoorbeeld van Den Eelder. Dit maakt je eindproduct zoveel lekkerder!

Bereiding

Zet de koffie. Mix de roomboter, basterdsuiker en het zout goed door, zodat het een mooie crème wordt. Laat de koffie afkoelen, anders schift de crème. Voeg beetje voor beetje 200 ml koffie toe aan het botermengsel. Doe dit in vier delen, spatel telkens totdat de koffie in de boter is opgelost en voeg dan pas het volgende deel toe. Als de crème klaar is, doe deze dan in een spuitzak.

Doop de helft van de lange vingers in de rest van de koffie en leg deze op een cakebord of snijplank. Spuit de helft van de mokkacrème op de lange vingers. Zorg ervoor dat de bovenkant glad/recht is en overal evenveel crème zit. Doop daarna de rest van de lange vingers in de koffie en leg deze op de crème. Spuit daarna de rest van de crème over de lange vingers.

Schaaf er wat pure chocolade en maak wat chocoladekrullen voor op de bovenkant van de mokkataart. Zet in de koelkast om op te stijven. Snijd plakken van maximaal twee lange vingers, de taart is machtig.

Hou jij ook van koffie en mokkagebak? Dan moet je dit sowieso een keer proberen! Deze taart eet je natuurlijk met een lekker bakkie koffie. Zorg ervoor dat je goede koffie gebruikt en een fijn koffie apparaat.

mokkataart

De Boska Choco Kruller heb ik gekregen, maar dat veranderd niets aan het feit dat ik het een top uitvinding vind. De roomboter heb ik ook gekregen van Den Eelder. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

15 gedachte over “Mokkataart met lange vingers”
 1. Hallo,
  Bij mijn nicht at ik hem altijd en erg lekker.
  Als im hem zelf maakte was de smaak heel anders in mijn beleving.
  Misschien gewoon tussen de oren ,maar nu ga ik de taartjes zeer zeker opnieuw maken.

  Gr Hida

  1. Ha Mienke, graag gedaan hoor! Het waren heerlijke gebakjes, dus zeker de moeite waard om te delen. 🙂 Groet, Lianne

 2. Goh jeetje, leuk zeg! Ik heb dit ooit lang geleden leren maken op de L.H.N.O. , als een piramide. Ik vond dat toender tijd ook smullen! Calorie bommetje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *