Deze leuke rood fruit bladerdeeg gebakjes heb ik gemaakt voor mijn verjaardag. Het is een lekker simpel recept, maar wel met een leuke twist. Het bladerdeeg vouw je namelijk niet dubbel of draai je niet, zoals bij deze kaasstengels. Van het bladerdeeg maken we leuke bakjes, zoals bij deze banoffee of bavarois versie. Deze bakjes vullen we dan met wat lekkers.

Voor het maken van de bakjes maak je gebruik van een cupcake/muffin blik. Je kunt net als ik een siliconen vorm gebruiken. Let er wel op dat je hem recht houd, want dat siliconen is natuurlijk lekker wiebelig. 🙂 Handiger is denk ik een metalen bakvorm.

De vulling breng ik op smaak met jam. Hiervoor gebruik ik de “minder suiker, meer fruit” jam van Bonnne Maman. Deze zat in de Foodybox en is een lekker variant op jam. Het mag officieel alleen geen jam genoemd worden, maar fruitspread, omdat de verhouding suiker – vruchten anders is. Qua smaak kan je hierin natuurlijk lekker variëren. Kies het fruit in dat seizoen is, in de aanbieding is of wat je lekker vindt. De rode bessen komen ook uit de Foodybox (Berrybrothers), ik heb ze laatst nog in de supermarkt gezien, dus snel aan de bak!

Rood fruit bladerdeeg gebakjes

Ingrediënten rood fruit bladerdeeg gebakjes

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • suiker
  • 1 ei
  • 250 ml slagroom
  • 20 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram Monchou Zacht en Luchtig (bakje)
  • 3 eetlepels jam
  • rood fruit: rode bessen, bramen, blauwe bessen, etc.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een muffin blik en vet dit aan de buitenkant in met boter.

Neem de plakjes bladerdeeg en steek hier een zo groot mogelijke cirkel uit. (stap 1)

Leg deze cirkels over de ingevette vormen van het muffinblik. Ik bak het in twee keer, omdat ik de bladerdeeg bakjes niet naast elkaar wil bakken, omdat ze dan te weinig ruimte hebben op het blik. (stap 2)

Smeer het bladerdeeg in met een geklutst ei en strooi er rijkelijk suiker overheen (stap 2). Prik er daarna gaatjes in met een vork (stap 3).

Bak daarna voor 20 minuten goudbruin in de oven (stap 4). Laat daarna volledig afkoelen.

Rood fruit bladerdeeg gebakjes

Nu gaan we aan de slag met de vulling. Klop eerst de slagroom stijf met de suiker. Spatel de Monchou vervolgens door de slagroom heen, totdat er een egaal mengsel ontstaat. Roer daarna de jam erdoor. Doe het daarna in een spuitzak.

Als de bakjes zijn afgekoeld spuit je de vulling in de bakjes. Decoreer met rood fruit. Eet smakelijk! Geniet van deze fruitige gebakjes. 🙂

De jam en rode bessen heb ik gekregen. Dit artikel bevat affilate links. Kost jou niets en ik krijg een kleine vergoeding als je via die link iets koopt! 🙂


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *