Als die-hard MonChou liefhebber maakte ik voor de verjaardag van mijn vader een nieuwe variant: een witte chocolade Monchoutaart met kersen. De slagroom bracht ik op kleur met wat van de vlaaivulling. Ziet er goed uit vind je niet? 😉

Afijn, ongetwijfeld ben je hier gekomen voor een recept of een foto. Beide kan ik je geven, hoewel de foto wel snel genomen is, en er dus niet zoveel ‘aankleding’ bij staat. Hopelijk is dat voor jullie geen probleem.

Mochten er nu kersen in het seizoen zijn, dan zou ik zeker daarvoor gaan. In dat geval breng je de slagroom op kleur door wat vocht uit de kersen, wat jam of (in het uiterste geval) met kleurstof.

witte chocolade monchoutaart met kersen

Ingrediënten witte chocolade monchoutaart met kersen

Bereiding

Neem een springvorm van 24 cm doorsnede. Bekleed met bakpapier.

Maal de bastognekoeken fijn. Smelt de boter. Meng door elkaar. Doe dit op de bodem van de springvorm. Druk goed aan en laat hard worden in de koelkast.

Mix 200 ml slagroom met 1 eetlepel suiker stijf. Mix in een andere kom de monchou met de witte basterdsuiker tot een egaal mengsel. Smelt in een andere kom de witte chocolade. Voeg deze drie bestanddelen bij elkaar in een kom (de slagroom, monchou en witte chocolade). Meng tot een egaal geheel.

Stort dit op de bodem zodra die is afgekoeld. Smeer de bovenkant glad. Zet in de koelkast.

Mix de 100 ml slagroom stijf met 2 eetlepels van het vlaaifruit (zonder de kersen). Doe dit in een spuitzak met spuitmondje en spuit toeven langs de zijkant van de taart. Zet op elke toef een kers. Laat de taart opstijven in de koelkast voor 2 tot 3 uur.

Daarna eet je de taart lekker op.

Dit artikel bevat affiliate links. Kost jou niks en ik krijg een paar centen als je via de link wat besteld.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

8 gedachte over “Witte chocolade monchoutaart met kersen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *