Bij mijn vriendin at ik eens heerlijke mokkakoeken. Ik dacht dat kan ik zelf ook. Dus ik ging aan de slag. Uiteindelijk ontstonden deze lekkere mokkakoeken met chocolade jodenkoek als bodem.
Gewoon een lekkere goeie koek voor bij de koffie. Wat wil je nog meer? Wat is jouw favoriete koek? Roze koek, boterkoek, deze mokkakoek of toch wat anders? Laat het mij weten in de reacties!
Ingrediënten mokkakoeken met chocolade jodenkoek
- 12 chocolade jodenkoeken
- 150 gram boter
- 120 gram lichtbruine basterdsuiker
- 100 ml ijzersterke koffie
- 1 zakje voor cappuccino (eventueel)
- 80 gram pure chocolade
- 12 halve walnoten
Bereiding
Zet eerst de koffie. Deze moet echt waanzinnig sterk zijn, zodat je een echte koffiesmaak krijgt. Eventueel kan je er nog een zakje cappuccino doorroeren voor extra smaak. Daarna moet je de koffie helemaal af laten koelen.
Dan gaan we aan de slag met het maken van de mokkacrème. Mix de boter en de suiker tot een hele romige massa. Dit duurt minimaal 5 minuten. Dan is de boter heel zacht en kan hij goed de koffie opnemen.
Als de koffie helemaal is afgekoeld. Het is echt belangrijk dat die koud is anders schiet je crème in de schift en daar zit je niet op te wachten. Voeg in delen (5 bijvoorbeeld) de koffie toe aan de boter. Mix telkens goed door, alvorens je het volgende deel toevoegt.
Doe het mengsel daarna in een spuitzak met spuitmond M1 en spuit een toef op de chocolade jodenkoek.
Smelt daarna de chocolade en verdeel deze in strepen op de koek. Druk er daarna een walnoot op. Zet dan in de koelkast, zodat de mokkacrème steviger kan worden.
Zodra die stevig is kan je hem opeten – in principe kan dat ook als die nog zacht is, maar dat vind ik minder lekker. Eet smakelijk!
Dit artikel bevat affiliate links. Meer info, zie mijn disclaimer.
Oh deze koeken zien er echt ontzettend lekker uit! Dit recept ga ik even opslaan om een keer te proberen als er visite komt.
Lijkt mij een top idee, laat je horen wat jij en de visite ervan vonden? 🙂
Wat zijn jodenkoeken? Ik ken dat niet in België? Zijn dat Spritskoeken met chocolade?
Ff, goeie zeg: dit zijn ze. Het is een soort sprits denk ik, maar dan minder boterig. Maar een moooie ronde koek kan prima. 🙂 Iemand heeft ook kletskoppen eronder gedaan.
Dank je van het fotootje van de verpakking. Als ik eens naar AH ga koop ik ze dan wel of ik gebruik een ander koekje.
Groetjes
Ja kan ook goed hoor! Veel bak plezier weer he! Leuk al die reacties. <3