Wie kent ze niet, de roze koeken! Leuk om bijvoorbeeld te delen met het kraambezoek als je een meisje hebt gekregen. Een keer iets anders dan beschuit met muisjes. Deze roze koeken maak je zelf in een handomdraai. Het recept komt uit het Guilty Pleasures boek van Sabine van Ohmyfoodness.

roze koeken

Het is een lekkere luchtige koek en ik vind het door de jam, die niet in het recept staat, nog lekkerder worden! Dus proberen moet je het zeker!

Ingrediënten (12 roze koeken)

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 175 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 gram bloem
  • 6 eetlepels jam (ik zou gaan voor een roze jam, zoals aardbeien-, kersen- of bosvruchtenjam)

Voor het glazuur:

  • 150 gram poedersuiker
  • 10 frambozen (diepvriesframbozen zijn ook goed)

Daarnaast heb je muffinvormpjes en een muffinbakvorm nodig. Je kunt het eventueel ook in een browniebakvorm doen, dan krijg je vierkante koeken.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC en doe de muffinvormpjes in het bakblik.

Klop de boter samen met de suiker luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en meng deze er goed door. Voeg het citroensap erbij en klop dit goed door het mengsel. Meng tot slot de bloem door het beslag.

roze koeken

Doe eerst een eetlepel beslag in het vormpje en doe er daarna een halve eetlepel jam op. Vul naar daarna de vormpjes totdat ze voor driekwart gevuld zijn met behulp van een ijslepel. Bak dit  25 minuten in het midden van de oven tot het gaar is. Laat de koek hierna afkoelen.

Bereid de glazuur door de frambozen met een vork fijn te prakken. Duw dit door een zeefje zodat je de pitjes er uit haalt. Meng de poedersuiker met de gezeefde frambozen tot een mooi roze glazuur. Verdeel het glazuur over de afgekoelde koek en laat dit even uitharden.

Eet smakelijk! Vind jij roze koeken lekker?

Wil je nou meer recepten zien uit het Guilty Pleasures boek? Dan kun je hem hier bestellen!

Ps. Dit artikel bevat affiliate links. Wat? Zie mijn disclamer. In het kort komt het erop neer dat het jou niks extra’s kost als je wat koopt en de webwinkel (in dit geval bol.com) mij bedankt met een paar centen dat ik jou naar hun site heb gestuurd. Ps. Dit artikel bevat affiliate links. Wat? Zie mijn disclamer


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Roze koeken”
    1. Valt mee toch? Het citroensap en de jam zou je eventueel weg kunnen laten, maar verder heb je toch wel echt alles nodig. En zonder jam, ja dan mis je echt wat! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *