Het is even geleden hoor, maar ik heb ineens superveel zin om een recept met jullie te delen. Het is een lekker makkelijk recept met één van mijn lievelingssmaken: speculoos. Ik vond dit recept op Instagram en dacht: ‘poah, dat ziet er goed uit, maken die hap’.
Heerlijk afgezaagd weer om een stukkie voor jullie te dichten ter inleiding op het recept. Ik ben altijd reuze benieuwd of jullie dat lezen, of dat jullie denken: ‘kan dat mens even stil wezen, ik kom hier gewoon voor lekkere recepten en verder niks’. Afijn, Google vind het cool als ik wat meer tekst erbij zet dan enkel wat grammen en 10 stappen voor een taart. O, ja. Deze taart heeft niet eens 10 stappen. Ideaal weer. Trouwens: je hebt ook geen oven nodig, dus iedereen kan dit maken.
Ik zal verder mijn vingers laten rusten met onnodige kletswoorden en overgaan naar het recept. Kom’tie beste lezers. Tof dat jullie steeds mijn blog weten te vinden ook al was hier een radiostilte van een paar maanden.
Ingrediënten speculoos taart
Bodem
- 200 gram Lotus koekjes
- 60 gram boter
Vulling
- 500 gram roomkaas (ik heb Philadelphia gebruikt)
- 150 gram speculoos
- 100 gram poedersuiker
Topping
- 200 gram speculoos
- 2 Lotus koekjes
Bereiding
Het is makkelijk en snel.
- Neem een vierkant bakblik. Mijne was 20×20, maar 18×18 kan ook. Bekleed met bakpapier.
- Hak de koekjes voor de bodem fijn.
- Smelt de boter.
- Doe de koekkruimels bij de boter. Meng door elkaar. Verdeel over de bodem van het bakblik, druk aan en zet in de koelkast om hard te worden.
- Maak de vulling: doe de speculoos, roomkaas en poedersuiker in een kom. Mix tot een egaal mengsel.
- Doe de vulling over de koekbodem en zet nogmaals in de koelkast.
- Smelt de speculoos voor de topping en verdeel over de vulling.
- Hak de laatste 2 koekjes voor de bovenkant fijn en verdeel over de speculoos.
- Laat 3 uur opstijven in de koelkast en snijd daarna in stukken.
Eet smakelijk. Zei het toch. Nog geen 10 stappen.
Bron: Instagram/fitwafflekitchen
***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****
Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.
Beste, hoe kan je speculoos smelten?
Hoi, dat kan in de magnetron of in de oven. Speculoos is smeerbaar he, voor op brood bijvoorbeeld.
Ik vind je verhaaltjes leuk hoor en lees ze altijd.
Ziet er smakelijk uit en simpel te maken ook ik kan het ook maken met de glutte vrije koekjes
Dag Magaretha, dat kan. De smaak zal dan wel wat anders worden verwacht ik. Veel plezier met bakken!
Met die speculoos in de vulling en de topping bedoel je de pasta neem ik aan? Want gewone speculoos kun je toch niet smelten?
Klopt, dan bedoel ik speculoospasta. Veel bakplezier!