In onze tuin staan een paar mega bomen, die elke herfst weer hun walnoten laten vallen. Nu zijn walnoten volgens mij best gezond, goed voor je hersenen, kijk maar naar de vorm. Dat is geen grapje, Google maar. Deze walnotenkoek is natuurlijk lang niet zo gezond, maar wel heel erg lekker. Dat is ook belangrijk. Het is overigens een fluitje van een cent om hem te maken, dus dat is wel prettig voor de bange bakkers onder ons. Oefening baart kunst. Het is natuurlijk niet echt herfst meer, maar aangezien wij nog zoveel walnoten hadden liggen, dacht ik: dit recept kan ik vast nu ook nog wel met jullie delen.

walnotenkoek

Het leukste is natuurlijk om zelf walnoten te rapen. Of je laat het iemand anders doen, of door de kinderen uit de buurt. En dan beloon je die mensen met een stuk zelfgemaakte walnotenkoek. Nou, dat is even leuk! Wat heb je nodig?

Ingrediënten walnotenkoek

  • 125 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram bloem
  • 100 gram grof gehakte walnoten (ongeveer)
  • 2 eetlepels abrikozenjam

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm of ronde bakvorm van ongeveer 20 cm in met boter en bekleed met bakpapier.

Kneed met je handen of met een mixer de boter, suiker, vanillesuiker en bloem tot een deeg. Druk dit deeg in de bakvorm en bestrooi deze koekbodem met de walnoten. Druk de walnoten daarna goed in de koek, anders vallen ze er tijdens het snijden allemaal uit en dat wil je niet hebben.

Bak de koek in de oven in 30 – 40 minuten goudbruin en gaar.

Verwarm in een mok (magnetron) of steelpannetje (fornuis) twee eetlepels abrikozenjam en strijk dit daarna meteen over de koek heen. Laat de koek afkoelen en geniet daarna van je heerlijke, zelfgemaakte walnotenkoek.

1-walnotenkoek

Wat is jouw lievelingskoek?

Bron: Taart, cakes en koekjes, Xenos


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

16 gedachte over “Walnotenkoek”
  1. Heerlijke koek Lianne. Die ga ik heel snel maken. Het water loopt me al in mijn mond. Dank je wel voor je recept. Groetjes, Petra

    1. Leuk dat je het laat weten. Gelukkig dat die lekker was! Stuur je een keer foto van je eindresultaat? Vind ik altijd leuk om te zien.

  2. Hoi Lianne,

    De koek moet zacht zijn neem ik aan..?
    Bij mij was de koek behoorlijk hard. Weet jij hoe dit komt?
    Oven te hard misschien? Op 180 gr gezet, hetelucht.
    De smaak was wel lekker en het zijn walnotenkoekjes geworden 😉

    Groetjes Cora.

    1. Hoi Cora, Nee de koek moet hard zijn. Niet dat je, je tanden breekt. Maar het is echt een koek, geen cake. O, heb je er kleintjes van gemaakt? Leuk! 😀 Groetjes, Lianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *