Walnotenkoek

In onze tuin staan een paar mega bomen, die elke herfst weer hun walnoten laten vallen. Nu zijn walnoten volgens mij best gezond, goed voor je hersenen, kijk maar naar de vorm. Dat is geen grapje, Google maar. Deze walnotenkoek is natuurlijk lang niet zo gezond, maar wel heel erg lekker. Dat is ook belangrijk. Het is overigens een fluitje van een cent om hem te maken, dus dat is wel prettig voor de bange bakkers onder ons. Oefening baart kunst. Het is natuurlijk niet echt herfst meer, maar aangezien wij nog zoveel walnoten hadden liggen, dacht ik: dit recept kan ik vast nu ook nog wel met jullie delen.

walnotenkoek

Het leukste is natuurlijk om zelf walnoten te rapen. Of je laat het iemand anders doen, of door de kinderen uit de buurt. En dan beloon je die mensen met een stuk zelfgemaakte walnotenkoek. Nou, dat is even leuk! Wat heb je nodig?

Ingrediënten walnotenkoek

  • 125 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram bloem
  • 100 gram grof gehakte walnoten (ongeveer)
  • 2 eetlepels abrikozenjam

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm of ronde bakvorm van ongeveer 20 cm in met boter en bekleed met bakpapier.

Kneed met je handen of met een mixer de boter, suiker, vanillesuiker en bloem tot een deeg. Druk dit deeg in de bakvorm en bestrooi deze koekbodem met de walnoten. Druk de walnoten daarna goed in de koek, anders vallen ze er tijdens het snijden allemaal uit en dat wil je niet hebben.

Bak de koek in de oven in 30 – 40 minuten goudbruin en gaar.

Verwarm in een mok (magnetron) of steelpannetje (fornuis) twee eetlepels abrikozenjam en strijk dit daarna meteen over de koek heen. Laat de koek afkoelen en geniet daarna van je heerlijke, zelfgemaakte walnotenkoek.

1-walnotenkoek

Wat is jouw lievelingskoek?

Bron: Taart, cakes en koekjes, Xenos


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

12 Comments

  • Petra Wiggers 17 januari 2017 at 11:32

    Heerlijke koek Lianne. Die ga ik heel snel maken. Het water loopt me al in mijn mond. Dank je wel voor je recept. Groetjes, Petra

    Reply
    • Lianne 17 januari 2017 at 20:13

      Dankjewel Petra! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat je een foto achter op Facebook? 🙂

      Reply
  • Maris 18 januari 2017 at 19:51

    Wat een luxe: zo’n walnoten boom in de tuin! De walnotenkoek klinkt ook heerlijk.

    Reply
    • Lianne 18 januari 2017 at 23:24

      Zeker te weten! Echt super fijn en we hebben altijd veel te veel! 😀

      Reply
  • karin 18 januari 2017 at 23:13

    hoi Lianne, wat een succes recept. dankjewel

    Reply
    • Lianne 18 januari 2017 at 23:24

      Ha Karin, Wat tof dat je hem gemaakt hebt! Ik ben blij dat je hem net zo lekker vond als ik. 🙂

      Reply
  • Trudy 4 februari 2017 at 12:00

    Heerlijke koek, ik heb het als nagerecht gebruikt met een bolletje walnoten ijs.
    Ga ik vaker maken, bedankt.

    Reply
    • Lianne 4 februari 2017 at 13:26

      Leuk idee! Klinkt heerlijk. 🙂 Stuur je een keer een foto van je heerlijke dessert? Vind ik altijd leuk om te zien.

      Reply
  • Ronne 6 februari 2017 at 11:30

    Ik heb de walnootkoeken gemaakt. Heerlijk.
    Echt iets om meer te doen.

    Reply
    • Lianne 6 februari 2017 at 11:32

      Leuk dat je het laat weten. Gelukkig dat die lekker was! Stuur je een keer foto van je eindresultaat? Vind ik altijd leuk om te zien.

      Reply
  • Cora 18 september 2017 at 20:52

    Hoi Lianne,

    De koek moet zacht zijn neem ik aan..?
    Bij mij was de koek behoorlijk hard. Weet jij hoe dit komt?
    Oven te hard misschien? Op 180 gr gezet, hetelucht.
    De smaak was wel lekker en het zijn walnotenkoekjes geworden 😉

    Groetjes Cora.

    Reply
    • Lianne 18 september 2017 at 21:53

      Hoi Cora, Nee de koek moet hard zijn. Niet dat je, je tanden breekt. Maar het is echt een koek, geen cake. O, heb je er kleintjes van gemaakt? Leuk! 😀 Groetjes, Lianne

      Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!