Bij mijn vriendin at ik eens heerlijke mokkakoeken. Ik dacht dat kan ik zelf ook. Dus ik ging aan de slag. Uiteindelijk ontstonden deze lekkere mokkakoeken met chocolade jodenkoek als bodem.

Gewoon een lekkere goeie koek voor bij de koffie. Wat wil je nog meer? Wat is jouw favoriete koek? Roze koek, boterkoek, deze mokkakoek of toch wat anders? Laat het mij weten in de reacties!

Mokkakoeken met chocolade jodenkoek

Ingrediënten mokkakoeken met chocolade jodenkoek

Bereiding

Zet eerst de koffie. Deze moet echt waanzinnig sterk zijn, zodat je een echte koffiesmaak krijgt. Eventueel kan je er nog een zakje cappuccino doorroeren voor extra smaak. Daarna moet je de koffie helemaal af laten koelen.

Dan gaan we aan de slag met het maken van de mokkacrème. Mix de boter en de suiker tot  een hele romige massa. Dit duurt minimaal 5 minuten. Dan is de boter heel zacht en kan hij goed de koffie opnemen.

Als de koffie helemaal is afgekoeld. Het is echt belangrijk dat die koud is anders schiet je crème in de schift en daar zit je niet op te wachten. Voeg in delen (5 bijvoorbeeld) de koffie toe aan de boter. Mix telkens goed door, alvorens je het volgende deel toevoegt.

Doe het mengsel daarna in een spuitzak met spuitmond M1 en spuit een toef op de chocolade jodenkoek.

Smelt daarna de chocolade en verdeel deze in strepen op de koek. Druk er daarna een walnoot op. Zet dan in de koelkast, zodat de mokkacrème steviger kan worden.

Zodra die stevig is kan je hem opeten – in principe kan dat ook als die nog zacht is, maar dat vind ik minder lekker. Eet smakelijk!

Mokkakoeken met chocolade jodenkoek

Dit artikel bevat affiliate links. Meer info, zie mijn disclaimer.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 gedachte over “Mokkakoeken met chocolade jodenkoek”
  1. Oh deze koeken zien er echt ontzettend lekker uit! Dit recept ga ik even opslaan om een keer te proberen als er visite komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *