Deze taart is echt helemaal goedgekeurd. Ik deelde al eerder een appel monchoutaart met crumble met jullie, maar deze is gemakkelijker en eerlijk: de crumble vond ik niet de beste toevoeging. Dus vandaar: een lekker simpel taartje! Maak de taart eventueel af met een beetje karamelsaus, voor extra zoetigheid en smaak. Maar eerlijk gezegd: ik vond het niet nodig.

Zie je trouwens dat blik op de achtergrond van de foto? Dat is een oud blik voor jodenkoeken, tof hè? Als ik op een rommelmarkt of in een kringloop kom check ik altijd even de blikkencollectie, want als er een leuke tussenzit dan gaat die mee naar huis! Heb jij ook bijzondere blikken in huis?

Appel monchoutaart

Ingrediënten appel monchoutaart

  • 300 gram jodenkoeken
  • 90 gram boter
  • 250 ml slagroom (+ 1 el suiker)
  • 200 gram monchou (pakjes)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 3-6 eetlepels kaneel
  • 5 appels

Bereiding

Neem een springvorm (24 cm) en bekleed deze met bakpapier.

Vermaal de jodenkoeken tot koekkruimels. Smelt de boter en meng deze door de koekkruimels. Stort de kruimels in de springvorm. Verdeel deze over de bodem en druk aan met de bolle kant van een lepel. Laat hard worden in de koelkast.

Mix de monchou, witte basterdsuiker en de helft van de kaneel tot een egaal mengsel. Mix de slagroom stijf met de suiker en meng dit met het monchou mengsel. Verdeel dit over de hard geworden koekbodem.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Schil en snijd de appel in stukjes. Leg deze stukjes in een bakblik of ovenschaal en meng hier de rest van de kaneel doorheen. Zet dit voor 20 minuten in de oven, zodat de appels zachter worden. Roer halverwege een keer om. Laat de appelstukjes daarna volledig afkoelen. Schep de afgekoelde appelstukjes op de taart en snijd in stukken.

Geniet dan van deze heerlijke taart met een kopje thee of koffie en je mede-taart eters. Voor wie bak jij vaak taart? Collega’s, familie, vrienden, bestellingen? Laat het weten in de reacties.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

11 gedachte over “Appel monchoutaart”
  1. Hallo Lianne, wat een heerlijke taart. Heb dit recept in december ontdekt en nu 3 keer gemaakt. Ze vinden het heerlijk. Leuke site heb je. Heb meerdere recepten gezien die ik ga maken en ook al gemaakt heb. O.a de bokkenpotencake en geboorterol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *