Deze cappuccino fudge met mokkabonen begon ik als een experiment. De eerste keer dat ik fudge met koffiesmaak ging maken ging dan ook helemaal fout. Het was eerder vla dan fudge en dan had ik hem ook nog eens in de diepvries gezet om hard te worden.

De tweede keer ging stukken beter! Het geheim: een zakje cappuccino poeder. Dit gemengd met witte chocolade is hét geheim om fudge met een koffie – in dit geval cappuccino – smaak te maken. Net als de andere fudge-recepten op mijn blog, vind ik dit ook echt een topper!

Cappuccino fudge met mokkabonen

Ingrediënten cappuccino fudge met mokkabonen

  • 200 gram gecondenseerde melk (half blikje)
  • 2 repen Hands Off My Chocolate chocolade Caramel Macchiato
  • 50 gram witte chocolade
  • 2 zakjes cappuccino poeder
  • enkele mokkaboontjes

Bereiding

Bekleed een cakeblik, of als je het dubbele recept neemt een bakblik van 20 x 20 cm, met bakpapier.

Breek de chocolade in stukken. Bewaar 4 stukjes van de Hands Off My Chocolate chocolade Caramel Macchiato voor de decoratie.

Smelt de gecondenseerde melk en de beide soorten chocolade (au-bain-marie of met de magnetron). Voeg hier de cappuccino poeder aan toe en roer goed door.

Giet de het fudgemengsel in je met bakpapier beklede bakvorm. Decoreer met de mokkaboontjes en wat stukjes chocolade.

Laat het daarna uitharden en snijd de fudge in blokjes.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Een gedachte over “Cappuccino fudge met mokkabonen”
  1. Ik heb deze gemaakt volgens dit recept was alleen te gebruiken met een lepel ???? wel een mooie smaak. Dus opnieuw verwarmd met 100 gr. Witte chocola erbij en toen was hij te snijden in blokjes erg lekker ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *