Deze cranberry chocolade wafeltaart past perfect bij Kerst. Niet alleen door de cranberry’s, maar ook omdat die lekker snel klaar is, bij iedereen in de smaak valt en er goed uit ziet. Nou, beter kan ik een recept niet aanprijzen toch?

Ook grappig om te vermelden: Hilde van Slowfoody mocht voor de foodblogswap een keer iets bakken van mijn blog. Toen ging ze voor de jamtaart, maar dan met cranberry compote. Het recept van Hilde vind je hier: Boterkoek met cranberry compote.

De taart maak je meteen op een cakebord, op die manier hoeft de wafeltaart niet verplaatst te worden – kan je geen brokken maken – en staat die meteen mooi gepresenteerd! Dit cakebord heb ik ooit eens bij de Action gekocht, maar dat is alweer een tijd geleden.

cranberry chocolade wafels ingredienten

Ingrediënten cranberry chocolade wafeltaart

Bereiding

Verdeel het potje cranberry compote over de 6 sneeuwwafels. Leg dan twee sneeuwwafels met de korte kant naast elkaar op een cakebord.

Smelt 100 gram chocolade. Doe de roomkaas in een schaal en voeg hier in delen de chocolade aan toe. Mix 250 ml slagroom stijf met de suiker. Meng deze door de chocolade roomkaas. Verdeel de helft hiervan over de sneeuwwafels. Leg er dan twee sneeuwwafels op. Verdeel hier de rest van de chocolade vulling overheen. Leg dan de laatste twee sneeuwwafels erop.

Rasp hier 20 gram chocolade overheen. Mix de rest van de slagroom stijf. Doe deze in een spuitzak met spuitmondje en spuit toefjes op de wafeltaart. Laat daarna zo’n uurtje opstijven in de koelkast.

Nou, dat was een eitje of niet dan? Helemaal niet veel werk en je kan heel wat mensen een lekkere plak van deze wafeltaart voorschotelen. Als deze taart bij jou op tafel komt, laat je dat dan weten? Ik ben benieuwd hoe die gesmaakt heeft. 😉

cranberry chocolade wafeltaart

Dit bericht is een betaalde samenwerking met Healthy People.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *