Een duo-chocolade roomkaas taart met Oreo-bodem, dat is maar liefst drie keer chocolade in de titel van dit overheerlijke recept. In deze taart zitten twee soorten chocolade en chocoladekoekjes! Dat moet wel heel erg lekker zijn voor de echte chocoladeliefhebbers onder ons.

Bloginsider bij Laura’s Bakery

Ik heb deze taart gemaakt als bloginsider voor Laura’s Bakery voor Philadelphia Roomkaas. Maar deze taart zou ik iedereen aanraden. Daarnaast kan je ook een ander merk roomkaas gebruiken, bijvoorbeeld die van de Lidl. Een tijdje terug kreeg ik mijn pakketje binnen met daarin een keukenschort, een rol Oreo, 2 doosjes Philadelphia Roomkaas en niet te vergeten een leuk briefje van Laura. Hier mocht ik mee aan de slag, maar ik was vrij in mijn keuze om wat dan ook te gebruiken.

Aangezien ik Oreo best een lekker koekje vind en chocolade nogal lekker vind dacht ik zo: ‘dat gaan we combineren’. Nou dat is gelukt! Deze taart was heerlijk!

Duo-chocolade roomkaas taart met Oreo-bodem

Jullie zijn vast en zeker benieuwd naar het recept, dus hier komt die dan!

Ingrediënten duo-chocolade roomkaas taart met Oreo-bodem

Springvorm: 24 cm

Bodem

  • 200 gram Oreo (1,5 rol ongeveer)
  • 75 gram boter

Laag 1

  • 200 gram roomkaas
  • 125 gram mascarpone
  • 125 gram slagroom
  • 100 gram pure chocolade
  • 25 gram witte basterdsuiker

Laag 2

  • 200 gram roomkaas
  • 125 gram mascarpone
  • 125 gram slagroom
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • ongeveer 6 Oreo

Decoratie

  • 70 gram slagroom
  • 70 gram pure chocolade
  • ongeveer 4 Oreo

Bereiding

Bekleed de springvorm met bakpapier.

Bodem

Verkruimel de Oreo koekjes. Doe de kruimels in een kom. Smelt de boter en voeg deze toe aan de koekkruimels. Roer  door elkaar en verdeel op de bodem van de springvorm. Druk met de bolle kant van een lepel goed aan. Zet daarna een kwartier in de koelkast om hard te laten worden.

Laag 1

Mix de slagroom met de suiker stijf in een kom. Klop in een andere kom de roomkaas met de mascarpone lobbig. Smelt de pure chocolade en voeg deze toe aan het mengsel. Meng daarna de slagroom en het chocolademengsel tot één geheel met behulp van een spatel.

Verdeel dit pure chocolade mengsel over de bodem van de taart, als deze hard is geworden. Laat daarna ongeveer een half uur hard worden in de koelkast.

Laag 2

Mix de slagroom met de suiker in een kom. Klop in een andere kom de roomkaas met de mascarpone lobbig. Meng beide mengsels goed door elkaar. Breek de Oreo koekjes in stukken en meng deze door het mengsel.

Verdeel dit mengsel over de chocoladelaag van de taart, als deze hard is geworden. Laat daarna ongeveer een half uur hard worden in de koelkast.

Decoratie

Doe de slagroom en de pure chocolade in een kom en smetl au-bain-marie of in de magnetron. Roer telkens goed door. Zodra de chocolade gesmolten is, laat je hem een paar minuten weer wat op temperatuur komen. Verdeel de ganache over de taart. Breek de rest van de Oreo koekjes over de taart.

Laat daarna eerst de chocolade ganache hard worden in de koelkast en daarna kan je smullen van deze heerlijke taart!

Duo-chocolade roomkaas taart met Oreo-bodem

En… Vind jij hem er ook zo enorm lekker uitzien? Of ben je geen chocolade liefhebber?

De roomkaas en de Oreo heb ik ontvangen via de Bloginsider actie. Dit verandert natuurlijk niets aan mijn smaak of mening.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

8 gedachte over “Duo-chocolade roomkaas taart met Oreo-bodem”
  1. Hoi Lianne,
    Ik ga hem van het weekend proberen te maken. 1 vraag, de koekjes verkruimelen voor de bodem, is dit samen met de creme of moet de creme er eerst vanaf gehaald worden?

    1. Hi Anous,
      Wat leuk dat je hem gaat maken. Laat je nog even weten wat je ervan vond (met of zonder foto)? Je kunt de crème er gewoon tussen laten zitten. Lekker gemakkelijk. 😉

  2. Zaterdag deze verrukkelijke taart gemaakt. Gister hadden wij de verjaardag van onze 4 jarige zoon en we hebben ervan gesmikkeld. Alleen bij mij bleef de taart wel wat dun, soort mousse en viel daardoor uit elkaar. De smaak was heerlijk dus ik ben benieuwd hoe ik er de volgende keer voor kan zorgen dat de taart wat steviger blijft. Wil hem namelijk zeker nog eens maken want de smaak was echt heel lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *