Tijdens een teamdag kreeg ik het ‘compliment’ dat ik zo lekker taarten kon maken, maar dat ze nooit konden proeven. Eigenlijk geen compliment dus, maar een verhulde vraag wanneer ik nu eindelijk eens taart meeneem. Nou, allerbeste collega’s: prima! Dus ik aan de bak.

Dat is trouwens wel iets wat is soms nog steeds spannend vind: wat vinden andere mensen nu van mijn taart. Want ik kan ze wel lekker vinden, maar is dat dan ook zo? Anderzijds denk ik: ach, wat maakt het uit. Ieder heeft een andere smaak, maar de ‘gewone’ dingen lust iedereen wel.

wafeltaart met witte chocolade crème en frambozen

Ik ging dus voor redelijk safe: een witte chocolade crème en frambozen doen het altijd goed samen. Dit smeerde ik op sneeuwwafels die ik zag liggen in de supermarkt. Die wafels zag ik liggen en ik had meteen zin om daar iets mee te maken. Dat werd deze wafeltaart met witte chocolade en frambozen. Het recept is niet lastig, dus bakkers klaar? Stapelen en smeren maar!

Ingrediënten wafeltaart met witte chocolade en frambozen
  • 6 sneeuwwafels
  • 150 ml slagroom (+ 1 el suiker)
  • 185 gram roomkaas
  • 100 gram frambozenjam
  • 50 + 30 gram witte chocolade

Decoratie

Bereiding

Leg de 2 sneeuwwafels met de korte kant tegen elkaar op een cakebord. Smeer de wafels in met jam.

Klop de slagroom met de suiker stijf. Smelt 50 gram witte chocolade en meng deze met de roomkaas. Meng de roomkaas met de slagroom tot een egaal mengsel. Doe dit in een spuitzak. Het kan natuurlijk ook zonder, dat je het mengsel verdeelt met een lepel.

Verdeel de helft van de witte chocolade crème over de wafels. Hak 30 gram witte chocolade in stukjes en verdeel de helft over de crème. Leg daarna twee wafels erop. Smeer deze ook in met jam en verdeel hier de rest van de witte chocolade crème overheen en de rest van de witte stukjes chocolade.

Leg nogmaals twee wafels erop. Smeer deze ook in met jam. Mix de slagroom voor de decoratie stijf met wat suiker en doe dit in een spuitzak met spuitmondje. Spuit toeven op de bovenste wafels.

Rasp hierboven wat witte chocolade en verdeel er enkele frambozen over. Nu heb je een heerlijke wafeltaart met witte chocolade crème en frambozen.

wafeltaart met witte chocolade crème en frambozen


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

7 gedachte over “Wafeltaart met witte chocolade en frambozen”
    1. Thanks Nicole. Ik ben er ook erg blij mee, heb nog een pakje wafels in de kast liggen dus er komt er nog een aan. Dan met andere smaken natuurlijk. 😉

  1. hey Lianne, wat een leuk recept weer! Dit weekend heb ik 3 kids jarig en 2 feestjes en tractaties maken dus….niet echt heel veel tijd om ook taarten te bakken. Deze wafeltaart ziet er heerlijk en gemakkelijk uit!! Die staat zeker op ons taartenplateau!!!!!

    1. Hey Karin, ja handig recept dit joh. Super snel klaar en een heerlijke smaak. Stuur maar een fotootje als je hem gemaakt hebt. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *