Deze perentaart met kruidnoten is geboren toen ik de peren die ik ontvangen had op wilde maken. Sinds een tijdje probeer ik nog bewuster om te gaan met voedsel en ook zo min mogelijk te verspillen. Daarvoor zijn natuurlijk goede initiatieven in het leven geroepen, zoals de kortingsstickers in de winkel, de actie bij de bakker dat het brood van gisteren voor €1,- is en de Too Good To Go app. Ik heb er al een paar keer gebruik van gemaakt en best leuke boxen gekregen. Kennen jullie de app en gebruiken jullie hem ook al?

Deze peren van Sweet Sensation zaten in de Foodybox Herfst en lagen al een tijdje in de koelkast. Tijd om op te eten of om iets mee te bakken. Aangezien het bijna Sinterklaas is, dacht ik dat het wel leuk zou zijn om een sint-gerelateerd recept te plaatsen en dat werd deze perentaart met kruidnoten. Mochten de kruidnoten nou niet meer in de schappen liggen, speculaasjes zijn ook prima. Geen nood beste mensen.

Perentaart met kruidnoten

Ingrediënten Perentaart met kruidnoten

Deeg

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram boter
  • 2 el speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 1 ei

Vulling

Overig

  • paneermeel
  • 1 ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed je springvorm met bakpapier en/of vet in met boter.

Kneed alle ingrediënten voor het deeg door elkaar totdat je een mooie bal krijgt. Leg deze bal daarna voor ongeveer een half uur/uur in de koelkast. Rol daarna uit en verdeel 3/4 over de onderkant en de zijkant van de springvorm.

Schil daarna de peren, haal het klokhuis eruit en snijd in blokjes. Doe de peren, kruidnoten, speculaaskruiden, whiskey en suiker in een ruime kom en meng door elkaar.

Doe het paneermeel op de onderkant van de taart. Stort het perenmengsel in de springvorm en verdeel goed. Rol het overgebleven deeg uit en snijd in repen (of rol repen met je handen). Leg de repen over de taart.

Klop het ei los en strijk het over de bovenkant van de taart. Zet in de oven voor ongeveer 60 minuten. Bewaar de taart in de koelkast, maar haal er ongeveer een kwartiertje voor serveren uit.

Perentaart met kruidnoten

Eet smakelijk!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Perentaart met kruidnoten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *