Banoffee tiramisu

Deze banoffee tiramisu is echt een grote favoriet hier thuis, iedereen was meteen fan van deze heerlijke taart! Het zijn wat verschillende handelingen die je moet doen, maar ik heb geprobeerd het zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Mocht je nu nog vragen hebben, laat dat een reactie achter of stuur een bericht.

Kortom ik ga er niet al te veel woorden aan vuil maken, dit moet je gewoon maken. Ik weet niet of je nog wat over houd maar dat maak je dan natuurlijk gewoon op voor een toetje. Doe wat lange vingers in een schaaltje die je gedoopt hebt in de melk en karamel likeur en voeg wat van de karamelroom en de Zwitserse room toe.

banoffee tiramisu

Ingrediรซnten banoffee tiramisu

Zwitserse room

Karamelroom

  • 200 gram dulche de leche (half blik)
  • 200 gram roomkaas
  • 200 ml slagroom (+ 1 el suiker)

Topping

  • 50 ml slagroom (+ 1 tl suiker)
  • 3 bananen

banoffee tiramisu

Bereiding

Zwitserse room

Maak de banketbakkersroom volgens het recept. Mix daarna de slagroom stijf met de suiker en meng deze met de banketbakkersroom.

Karamelroom

Meng de dulche de leche met de roomkaas. Mix daarna de slagroom stijf met de suiker en meng dit met de karamel roomkaas. Doe hiervan ongeveer 150 gram in een spuitzak met spuitmondje voor op de taart.

Neem een cakebord (langwerping, ongeveer 30 cm). Doe de melk en de karamel likeur in een kom. Voeg als je het lekker vind wat meer karamel likeur toe. Doop 12 lange vingers in de melk en leg deze op het cake bord.

Verdeel er daarna de helft van de Zwitserse room overheen, 1 banaan in plakjes en daarna de helft van de karamelroom. Dit kan je met een spuitzak doen, maar ik heb dat gewoon met een lepel gedaan.

Doop daarna weer 12 lange vingers in de melk, leg deze op de karamelroom en doe hier de rest van de Zwitserse room over, 1 banaan in plakjes en de rest van de karamelroom. Sluit dan af met nog een keer 12 lange vingers. Doop de lange vingers eerst in de melk.

Mix de slagroom voor de topping stijf met wat suiker, verdeel over de bovenkant van de taart. Spuit er daarna toefjes karamelroom op en snijd de laatste 1 banaan in stukjes ter decoratie van de banoffee tiramisu.

banoffee tiramisu


***** Hier vind je alle recepten voor cake!ย *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

10 Comments

  • lodi 4 december 2019 at 08:03 Reply

    o wauw, wat ziet het er lekker en goed uit zeg, ik bewaar hem even want ik denk dat ik hier hoge ogen mee kan gooien!

    • Lianne 18 december 2019 at 10:28 Reply

      Zou ik zeker doen, deze tiramisu is heerlijk!

  • racheltjuh 4 december 2019 at 10:15 Reply

    oh wat heerlijk dit weer!! en ik mag er alleen naar kijken haha, ik heb het recept opgeslagen want de rest van het gezin doe ik hier wel een plezier mee ๐Ÿ˜€

    • Lianne 18 december 2019 at 10:29 Reply

      Ah, jammer! Fijn dat je je gezin er blij mee maakt! ๐Ÿ‘

  • Thomas Culinair Foodblog 4 december 2019 at 13:43 Reply

    Deze klinkt weer super lekker hoor! Heerlijk!

    • Lianne 18 december 2019 at 10:29 Reply

      Thanks Thomas! ๐Ÿ™‚

  • kiki 5 december 2019 at 10:44 Reply

    oh, ik krijg zo’n honger nu!! Waarom ben ik geen keukenprinses vraag ik mij nu af?! ๐Ÿ˜‰

  • Jolanda 28 december 2019 at 12:33 Reply

    Ik heb dit recept met kerst gemaakt (in kleine glaasjes) en het was echt heerlijk ๐Ÿ˜€

  • Petr@ 22 oktober 2020 at 11:10 Reply

    Dat ziet er lekker uit! Heb je ook iets van een vervanger van de likeur ivm met (kleine) kinderen?
    En zou je ook bailey’s kunnen gebruiken? Voor als de kids er niet zijn ๐Ÿ˜‰

    • Lianne 24 oktober 2020 at 12:35 Reply

      Nou ik denk bijvoorbeeld dat (chocolade)melk ook een goede vervanger is. Of iets met karamelsmaak.. Weet niet precies wat je daarvan in de supermarkt hebt.. Baileys kan je natuurlijk ook gebruiken als je dat lekker vindt.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!