Deze banoffee tiramisu is echt een grote favoriet hier thuis, iedereen was meteen fan van deze heerlijke taart! Het zijn wat verschillende handelingen die je moet doen, maar ik heb geprobeerd het zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Mocht je nu nog vragen hebben, laat dat een reactie achter of stuur een bericht.
Kortom ik ga er niet al te veel woorden aan vuil maken, dit moet je gewoon maken. Ik weet niet of je nog wat over houd maar dat maak je dan natuurlijk gewoon op voor een toetje. Doe wat lange vingers in een schaaltje die je gedoopt hebt in de melk en karamel likeur en voeg wat van de karamelroom en de Zwitserse room toe.
Ingrediรซnten banoffee tiramisu
- 36 lange vingers
- 400 ml melk
- 50 ml karamel likeur (Drunken Mel)
Zwitserse room
- 200 gram banketbakkersroom (half recept)
- 200 ml slagroom (+ 1 el suiker)
Karamelroom
- 200 gram dulche de leche (half blik)
- 200 gram roomkaas
- 200 ml slagroom (+ 1 el suiker)
Topping
- 50 ml slagroom (+ 1 tl suiker)
- 3 bananen
Bereiding
Zwitserse room
Maak de banketbakkersroom volgens het recept. Mix daarna de slagroom stijf met de suiker en meng deze met de banketbakkersroom.
Karamelroom
Meng de dulche de leche met de roomkaas. Mix daarna de slagroom stijf met de suiker en meng dit met de karamel roomkaas. Doe hiervan ongeveer 150 gram in een spuitzak met spuitmondje voor op de taart.
Neem een cakebord (langwerping, ongeveer 30 cm). Doe de melk en de karamel likeur in een kom. Voeg als je het lekker vind wat meer karamel likeur toe. Doop 12 lange vingers in de melk en leg deze op het cake bord.
Verdeel er daarna de helft van de Zwitserse room overheen, 1 banaan in plakjes en daarna de helft van de karamelroom. Dit kan je met een spuitzak doen, maar ik heb dat gewoon met een lepel gedaan.
Doop daarna weer 12 lange vingers in de melk, leg deze op de karamelroom en doe hier de rest van de Zwitserse room over, 1 banaan in plakjes en de rest van de karamelroom. Sluit dan af met nog een keer 12 lange vingers. Doop de lange vingers eerst in de melk.
Mix de slagroom voor de topping stijf met wat suiker, verdeel over de bovenkant van de taart. Spuit er daarna toefjes karamelroom op en snijd de laatste 1 banaan in stukjes ter decoratie van de banoffee tiramisu.
***** Hier vind je alle recepten voor Pasen!ย *****
Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.
o wauw, wat ziet het er lekker en goed uit zeg, ik bewaar hem even want ik denk dat ik hier hoge ogen mee kan gooien!
Zou ik zeker doen, deze tiramisu is heerlijk!
oh wat heerlijk dit weer!! en ik mag er alleen naar kijken haha, ik heb het recept opgeslagen want de rest van het gezin doe ik hier wel een plezier mee ๐
Ah, jammer! Fijn dat je je gezin er blij mee maakt! ๐
Deze klinkt weer super lekker hoor! Heerlijk!
Thanks Thomas! ๐
oh, ik krijg zo’n honger nu!! Waarom ben ik geen keukenprinses vraag ik mij nu af?! ๐
Ik heb dit recept met kerst gemaakt (in kleine glaasjes) en het was echt heerlijk ๐
Dat ziet er lekker uit! Heb je ook iets van een vervanger van de likeur ivm met (kleine) kinderen?
En zou je ook bailey’s kunnen gebruiken? Voor als de kids er niet zijn ๐
Nou ik denk bijvoorbeeld dat (chocolade)melk ook een goede vervanger is. Of iets met karamelsmaak.. Weet niet precies wat je daarvan in de supermarkt hebt.. Baileys kan je natuurlijk ook gebruiken als je dat lekker vindt.