Het recept van deze meringue monchoutaart met bosbes is niet van mijzelf, maar van een van mijn allerleukste blogvriendinnetjes. Vorig jaar had ik samen met vijf andere Gelderse Foodbloggers een super gezellige high tea, waarvoor ik deze heerlijke banoffee pie maakte. Daar ontmoette ik ook Diënty. Diënty werkt op het lab en dat is te zien in haar recepten. Ze zijn niet doorsnee, gemaakt met veel precisie en uitzoekwerk, maar wel altijd lekker.

Laatst deelde ze haar recept voor een meringue monchoutaart, dat zag er heerlijk uit! Toen heb ik gevraagd of ik het recept daarvan mag delen op mijn blog. Na haar akkoord heb ik de foto geschoten en ben ik gaan tikken. Bedankt Diënty!

De compote bovenop heeft zoals ze ziet een bosbessen smaak en komt van happy people. Dit potje heb ik gekregen om te proberen. Ik vind het heerlijk, lekker fris op deze taart!

merengue monchoutaart met bosbes

Ingrediënten Meringue monchoutaart met bosbessen
 • 1 pak bastognekoeken
 • 125 gram boter
 • 100 + 20 gram suiker
 • 60 ml water
 • 120 gram eiwit
 • 3 blaadjes gelatine
 • 400 gram MonChou zacht en luchtig
 • 10 ml vanille aroma
 • 1 blik bosbessen compote

Bereiding

Bekleed een springvorm (24 cm) met bakpapier. Doe aan de zijkant eventueel acetaanfolie.

Stamp of maal de bastognekoeken klein met een deegroller of in de keukenmachine. Smelt daarna de boter roer dit door de koekkruimels. Verdeel dit over de bodem van de springvorm. Laat hard worden in de koelkast.

Week de gelatine in water.

Doe 100 gram suiker en het water in een steelpan. Breng dit aan de kook. Doe daarna het eiwit in een standmixer. Zodra het eiwit bijna stijf is voeg je de suiker toe. Als het water 120 graden is giet je het suikerwater erbij. Doe dit rustig in een keer, maar wel met een dunne straal. Laat de mixer daarna op een lage stand aanstaan.

Neem de gelatine, niet uitknijpen, maar enkel uit het water halen, en doe dit in het pannetje. Laat de gelatine smelten. Zodra de gelatine gesmolten is voeg je deze toe aan het eiwit. Mix daarna totdat het afgekoeld en goed gemengd is.

De monchou klop je los in een andere kom. Voeg hier de vanille aan toe en meng dit door elkaar. Voeg daarna een kwart van de merengue toe en meng dit door elkaar. Spatel daarna ook de rest erdoor. Neem de springvorm uit de koelkast. Giet het mengsel hierin en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Verdeel daarna de bosbessen compote eroverheen en daarna kan je smullen van deze heerlijke taart! Als je nog vragen of opmerkingen hebt hoor ik het graag!

Liever een makkelijke monchoutaart? Maak dan deze met kersen, ananas of stracciatella.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

13 gedachte over “Meringue monchoutaart met bosbes”
  1. Dank je! Ja, ik ook. Dit is wel iets anders, door de meringue, maar de smaken herken je goed terug van de monchoutaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *