Wat is er nou leuker dan om een taart een zomers tintje te geven? Francien van Heerlijke Happen kwam langs bij mij – ze woont trouwens enorm dichtbij! Dat was erg gezellig. Ondanks dat de slagroom door de keuken vloog, het eindresultaat in het gras belandde – waarbij gelukkig de meeste gered werden – is er wat op tafel gekomen.

Francien heeft alles gefilmd en gaat er een mooie video van maken, dat kan je binnenkort zien op haar blog: Heerlijke Happen. Ik ga wel alvast het recept met jullie delen van deze heerlijke ananas kokos monchoutaart. Dit keer maak ik eenpersoons varianten, maar je kunt er natuurlijk ook 1 taart van maken. Gebruik dan een springvorm van 24 cm doorsnede.  Eigenlijk wilde ik er een touwtje met een houten lepeltje aan doen, maar ik kan die houten lepeltjes niet vinden. Heb je tips? Laat je horen!

Zie ook: de video op Heerlijke Happen: hoe maak je de ananas kokos monchoutaartjes

ananas kokos monchoutaart

Monchoutaart is een van m’n favorieten – alhoewel ik bijna alles lekker vind – en Francien vraagt om mijn favoriete recept. Om er een zomers tintje aan te geven heb ik gekozen voor een monchoutaart met kokos en ananas (net als die cocktail weetjewel).

Helaas hebben ze in de winkel geen ananasvlaaivulling, dus die gaan we zelf maken met jam en ananasblokjes. Door de monchou wat extra kokos en de zomer kan beginnen. Ben jij nou net zo’n kokosliefhebber als ik ben? Dan vind je deze recepten vast heerlijk: kokoscake met honing, kokosmakronen, bountytaart of deze dadelkoek met kokos.

Hoe je deze taartjes maakt? Lees dan even verder!

Ingrediënten ananas kokos monchoutaart
  • 1 pak kokoskoekjes (Verkade)
  • 100 gram boter
  • 250 ml slagroom (+ 1 el suiker)
  • 2 pakjes monchou (in wikkel)
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 40 gram kokos
  • 50 gram ananasjam
  • 1 blik ananasringen (groot blik)

De glazen zijn plastic ‘wijnglazen’ van Hema (10 stuks)

Bereiding

Verkruimel de koekjes in de hakmolen. Smelt de boter. Voeg dit bijeen en roer door elkaar. Verdeel de koekkruimels over de glazen. Druk dit lichtjes aan met een glas/beker of lepel. Zet daarna in de koelkast.

Maak de vulling door de slagroom met de suiker stijf te kloppen. Mix de monchou met de witte basterdsuiker en de kokos tot een glad mengsel. Voeg de slagroom toe aan de monchou en spatel dit door elkaar. Doe de vulling in een spuitzak. Haal de glazen uit de koelkast. Knip het puntje van de spuitzak en verdeel dit over de glazen. Zet nogmaals in de koelkast voor een half uur.

Maak de ‘ananas vlaaivulling’ door de ananasringen in stukjes te snijden. Natuurlijk kan je ook verse ananas gebruiken, net hoeveel zin en tijd je hebt. Doe de stukjes in een kom. Voeg hier de jam aan toe en meng dit door elkaar. Verdeel dit over de glazen en tadaaa je mini ananas kokos monchoutaartjes zijn ready!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 gedachte over “Ananas Kokos Monchoutaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *