Banoffe pie, dat is taart met karamel, banaan, slagroom en chocolade. Klinkt je dat niet geweldig in de oren? Mij wel en daarom wil ik jullie het recept niet onthouden. Op het vorige recept kwamen wat vragen over de bodem. Ik heb toen de taart nogmaals gemaakt met een andere bodem, die vond ik wat te dik, maar in het recept vind je de juiste verhoudingen.
Oh ja, voordat ik het vergeet: ik heb een springvorm van 24 cm gebruikt. Nog iets: ik heb klopfix gebruikt in dit recept. Ik heb daar geen moeite mee, jij wel? Vervang dan de helft van de slagroom door monchou. Klop de slagroom stijf en de monchou los. Voeg daarna de slagroom bij de monchou en je hebt een heerlijk romig mengsel. Misschien moet je dan wel wat extra suiker toevoegen.
Deze taart maakte ik voor de meeting met de Gelderse foodbloggers, wat heel erg gezellig was! Binnenkort lees je er meer van op mijn blog en als je mij volgt op Instagram zie je daar vanzelf de winactie van de goodiebag voorbijkomen.
Ingrediënten Banoffee taart
- 300 gram biscuitjes
- 190 gram boter
- 1 blik dulche de leche
- 4 bananen
- 500 ml slagroom
- 20 gram vanillesuiker
- 2 zakjes klopfix
- 50 gram pure chocolade
Bereiding
***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****
Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.
Wat heerlijk! Deze gaat ook op mijn “to bake” lijstje!
Ja, het is heerlijk! Leuk Babs, ben benieuwd naar jouw resultaat!
Hallo Lianne, , ik krijg al een tijdje je zoetekauw recepten en meestal probeer ik ze te maken. Het laatste was de kokos/jam koek. Weliswaar heb ik 11/2 keer het beslag gebruikt omdat ook ik geen bakvorm had van 20 x 20. Nu heb ik de boterkoek vorm gebruikt en dat ging prima. Ik vind je blog heel erg leuk. Ga zo door. Groeten van een grote fan uit het oosten van het land. Els
Ha Els, wat een leuk berichtje! Stuur eens een keer een fotootje als je een recept gemaakt heb, vind ik superleuk! Nogmaals heel hartelijk bedankt! Liefs, Lianne
Dit klinkt meer dan geweldig in de oren :O
Dit klinkt erg lekker!
Wat een super lekkere taart!, fijn op vakantie gemaakt geen oven nodig.
maar naar mijn idee was 3 uur koken van de geconcentreerde melk telang.
maar wordt zeker nogmaals gemaakt
Oké, hoelang zou jij doen dan? 2,5 uur? Want 3 dan is die inderdaad best heel dik ja. Mooi dat jullie hem zo lekker vonden. 🙂
ik ga 2,5 uur proberen, er zaten ook hardere stukjes in. vooral aan de kant, vandaar dat ik dacht dit is te lang.
Je hoort het maandag/dinsdag, maandag nl zoon jarig en wilde deze taart!!!
hoi,
2,5 uur was nog lang zat , ga het een volgende keer nog korter proberen.
wat ik ook verandert had was de bodem ipv digestive, bestogne, maar nee we vonden digestives toch lekkerder..
groetjes
Oké, ik ben benieuwd ik ga het als ik het weer ga gebruiken ook eens korter proberen. Gewoon 2 uur ofzo. Ja digestive lijkt mij ook lekkerder dan bastognekoek. Dat past meer bij room of kwark.
Is 250 gram boter niet teveel? Ik vind het zo vet eruit zien.
Hoi Anja, Hoe bedoel je precies? Ziet het er vet uit op de foto of ben je het aan het maken en ziet het er vet uit? De bodem was namelijk niet te vet, maar gewoon goed en stevig. Is het bij jou te vet en zit er teveel boter bij dan zou ik wat koekkruimels toevoegen. Veel succes! Groetjes, Lianne
Ik was het aan het maken en het vet lag er bovenop, dus heb ik het maar weggedaan ik ben nu een nieuwe bodem aan het proberen, met een ander recept, maar dan wel met jouw vulling.
Oké, tsja, dan weet ik het ook niet, want ik had dat helemaal niet. Had je wel 400 gram koekjes en 250 gram boter gedaan? Oké, leuk! Ik hoop dat die lukt. 🙂 Ik ben benieuwd. 😀
hallo,
vandaag ook weer deze taart gemaakt. ik doe een pak digestive met 160 gram boter naar mijn mening meer dan genoeg. ik vond hem ook te nat/vet , gebruikte roomboter misschien dat dat scheelde.
maar ga zo door, we genieten van je recepten!!
o nu lees ik wat dan kun je geen opstaande rand maken:) want dan is het te droog. maar nu is het meer als en bodem van een kwarktaart.
Ja, iets minder boter kan denk ik ook wel. Ik zou dan gaan voor 200-250 gram. Ik heb het ook aangepast in het recept. Ik ga binnenkort deze taart nog een keer maken en dan zal ik nog eens goed kijken. Zelf heb ik de taart met 250 gram margarine gemaakt en dat ging goed. De bodem moet inderdaad niet te droog zijn en je moet gemakkelijk een opstaande rand kunnen maken.
Ik heb het recept ook gemaakt, met mijn moeder. Ik ben veganist, dus het werd gecondenseerde kokosmelk en soja slagroom van alpro.
We vonden het heel erg lekker, het was wel echt megazoet en ik was weer te enthousiast dus ik had eigenlijk net iets teveel haha beetje misselijk.
Bedankt voor het recept.
Graag gedaan, mooi dat die goed gelukt en lekker was! Fij dat het gelukt is met gecondenseerde kokosmelk en soja slagroom. Stuur een fotootje als je nog een keer wat maakt, vind ik leuk! 😊
Hier zo ik wel een stukje van lusten, ik ben echt een taarten-fan, vooral met banaan en chocolade!
Lekker hé, dan moet je ook mijn banaan karamel kwarktaart of de mini banoffee bladeerdeeg gebakjes eens proberen. Echt waanzinnig lekker!
Heerlijk deze Banofee Pie, is mijn favoriete taart! ☻
Lekker is die hè. Hier thuis is die ook echt een favoriet.
Owww Deze was enorm lekker!
Beste Lianne, deze taart ziet er heerlijk uit en ik wil hem morgen voor een verjaardag maken, maar ik vroeg me af of ik deze taart ook een dag eerder kan maken, vandaag dus 🙂 en bewaren in de koelkast. Groetjes, Nush
Hoi Nush, dat kan zeker! Gewoon bewaren in de koelkast en dan gaat het prima. Veel bak plezier!
Hoi Lianne,
Top, dank je wel! Ik ga hem zeker maken, maar door tijdgebrek lukt het vandaag niet meer. Hele leuke blog heb je! Andere recepten komen ook nog aan de beurt 😉
Prima hoor, ik hoor t.z.t wel of die gesmaakt heeft. 😉 Dank je, erg leuk om te horen!
Hallo Lianne, heb d bannofee pie nu twee keer gemaakt en iedereen bod het geweldig de smaak. Nu heb ik altijd een probleem met het opbrengen van de dolce de leche op de bodem, Het plakt aan de bodem en trekt de koekjes bodem kapot. Heb je een idee hè di kan voorkomen?
Hey Lucia, bedankt voor de complimenten. Mooi dat de taart zo in de smaak valt. Ik herken het probleem niet echt. Meestal is de bodem stevig genoeg en goed uitgehard. Wat kan helpen is de dulche de leche in een spuitzak te doen en zo te verdelen. En dan niet meer uitsmeren met een lepel. Veel suc6!