Banoffe pie, dat is taart met karamel, banaan, slagroom en chocolade. Klinkt je dat niet geweldig in de oren? Mij wel en daarom wil ik jullie het recept niet onthouden. Op het vorige recept kwamen wat vragen over de bodem. Ik heb toen de taart nogmaals gemaakt met een andere bodem, die vond ik wat te dik, maar in het recept vind je de juiste verhoudingen.

Oh ja, voordat ik het vergeet: ik heb een springvorm van 24 cm gebruikt. Nog iets: ik heb klopfix gebruikt in dit recept. Ik heb daar geen moeite mee, jij wel? Vervang dan de helft van de slagroom door monchou. Klop de slagroom stijf en de monchou los. Voeg daarna de slagroom bij de monchou en je hebt een heerlijk romig mengsel. Misschien moet je dan wel wat extra suiker toevoegen.

Deze taart maakte ik voor de meeting met de Gelderse foodbloggers, wat heel erg gezellig was! Binnenkort lees je er meer van op mijn blog en als je mij volgt op Instagram zie je daar vanzelf de winactie van de goodiebag voorbijkomen.

banoffee pie

banoffee pie

Ingrediënten  Banoffee taart
 • 300 gram biscuitjes
 • 190 gram boter
 • 1 blik dulche de leche
 • 4 bananen
 • 500 ml slagroom
 • 20 gram vanillesuiker
 • 2 zakjes klopfix
 • 50 gram pure chocolade
Bereiding
Maak eerst de dulche de leche volgens de beschrijving in mijn vorige blog. Dit kan je ook een aantal dagen/weken van te voren doen.
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Smelt de boter. Verkruimel de koekjes met een keukenmachine. Meng de koekkruimels door de gesmolten boter. Verdeel dit over de bodem. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat de bodem daarna hard worden in de koelkast.
Klop de slagroom stijf met de suiker en klopfix. Verdeel de helft van het blikje dulche de leche over de bodem van de taart. Snijd de bananen in plakjes. Gebruik de helft van de plakjes om die nu over de karamellaag te leggen. Verdeel daarna de helft van de slagroom over de banaan.  Herhaal dit dan. Dus eerst de karamel over de slagroom, dan de plakjes banaan en sluit af met de rest van de slagroom. Maak de bovenkant mooi strak met een mes.
Rasp er wat pure chocolade overheen en je taart is helemaal af! Enjoy your pie!

banoffee pie


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

31 gedachte over “Banoffee pie”
 1. Hallo Lianne, , ik krijg al een tijdje je zoetekauw recepten en meestal probeer ik ze te maken. Het laatste was de kokos/jam koek. Weliswaar heb ik 11/2 keer het beslag gebruikt omdat ook ik geen bakvorm had van 20 x 20. Nu heb ik de boterkoek vorm gebruikt en dat ging prima. Ik vind je blog heel erg leuk. Ga zo door. Groeten van een grote fan uit het oosten van het land. Els

  1. Ha Els, wat een leuk berichtje! Stuur eens een keer een fotootje als je een recept gemaakt heb, vind ik superleuk! Nogmaals heel hartelijk bedankt! Liefs, Lianne

 2. Wat een super lekkere taart!, fijn op vakantie gemaakt geen oven nodig.
  maar naar mijn idee was 3 uur koken van de geconcentreerde melk telang.

  maar wordt zeker nogmaals gemaakt

  1. Oké, hoelang zou jij doen dan? 2,5 uur? Want 3 dan is die inderdaad best heel dik ja. Mooi dat jullie hem zo lekker vonden. 🙂

 3. ik ga 2,5 uur proberen, er zaten ook hardere stukjes in. vooral aan de kant, vandaar dat ik dacht dit is te lang.

  Je hoort het maandag/dinsdag, maandag nl zoon jarig en wilde deze taart!!!

  1. hoi,

   2,5 uur was nog lang zat , ga het een volgende keer nog korter proberen.
   wat ik ook verandert had was de bodem ipv digestive, bestogne, maar nee we vonden digestives toch lekkerder..

   groetjes

   1. Oké, ik ben benieuwd ik ga het als ik het weer ga gebruiken ook eens korter proberen. Gewoon 2 uur ofzo. Ja digestive lijkt mij ook lekkerder dan bastognekoek. Dat past meer bij room of kwark.

 4. Hoi Anja, Hoe bedoel je precies? Ziet het er vet uit op de foto of ben je het aan het maken en ziet het er vet uit? De bodem was namelijk niet te vet, maar gewoon goed en stevig. Is het bij jou te vet en zit er teveel boter bij dan zou ik wat koekkruimels toevoegen. Veel succes! Groetjes, Lianne

  1. Ik was het aan het maken en het vet lag er bovenop, dus heb ik het maar weggedaan ik ben nu een nieuwe bodem aan het proberen, met een ander recept, maar dan wel met jouw vulling.

   1. Oké, tsja, dan weet ik het ook niet, want ik had dat helemaal niet. Had je wel 400 gram koekjes en 250 gram boter gedaan? Oké, leuk! Ik hoop dat die lukt. 🙂 Ik ben benieuwd. 😀

 5. hallo,

  vandaag ook weer deze taart gemaakt. ik doe een pak digestive met 160 gram boter naar mijn mening meer dan genoeg. ik vond hem ook te nat/vet , gebruikte roomboter misschien dat dat scheelde.

  maar ga zo door, we genieten van je recepten!!

 6. o nu lees ik wat dan kun je geen opstaande rand maken:) want dan is het te droog. maar nu is het meer als en bodem van een kwarktaart.

  1. Ja, iets minder boter kan denk ik ook wel. Ik zou dan gaan voor 200-250 gram. Ik heb het ook aangepast in het recept. Ik ga binnenkort deze taart nog een keer maken en dan zal ik nog eens goed kijken. Zelf heb ik de taart met 250 gram margarine gemaakt en dat ging goed. De bodem moet inderdaad niet te droog zijn en je moet gemakkelijk een opstaande rand kunnen maken.

 7. Ik heb het recept ook gemaakt, met mijn moeder. Ik ben veganist, dus het werd gecondenseerde kokosmelk en soja slagroom van alpro.

  We vonden het heel erg lekker, het was wel echt megazoet en ik was weer te enthousiast dus ik had eigenlijk net iets teveel haha beetje misselijk.

  Bedankt voor het recept.

  1. Graag gedaan, mooi dat die goed gelukt en lekker was! Fij dat het gelukt is met gecondenseerde kokosmelk en soja slagroom. Stuur een fotootje als je nog een keer wat maakt, vind ik leuk! ?

  1. Lekker hé, dan moet je ook mijn banaan karamel kwarktaart of de mini banoffee bladeerdeeg gebakjes eens proberen. Echt waanzinnig lekker!

 8. Beste Lianne, deze taart ziet er heerlijk uit en ik wil hem morgen voor een verjaardag maken, maar ik vroeg me af of ik deze taart ook een dag eerder kan maken, vandaag dus 🙂 en bewaren in de koelkast. Groetjes, Nush

 9. Hoi Lianne,
  Top, dank je wel! Ik ga hem zeker maken, maar door tijdgebrek lukt het vandaag niet meer. Hele leuke blog heb je! Andere recepten komen ook nog aan de beurt 😉

 10. Hallo Lianne, heb d bannofee pie nu twee keer gemaakt en iedereen bod het geweldig de smaak. Nu heb ik altijd een probleem met het opbrengen van de dolce de leche op de bodem, Het plakt aan de bodem en trekt de koekjes bodem kapot. Heb je een idee hè di kan voorkomen?

  1. Hey Lucia, bedankt voor de complimenten. Mooi dat de taart zo in de smaak valt. Ik herken het probleem niet echt. Meestal is de bodem stevig genoeg en goed uitgehard. Wat kan helpen is de dulche de leche in een spuitzak te doen en zo te verdelen. En dan niet meer uitsmeren met een lepel. Veel suc6!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *