Bij een gezellig samenzijn met mijn vriendinnetjes werd er een Stracciatella MonChoutaart geserveerd. Die was heerlijk en ik dacht: die wil ik ook maken. Maar ze had geen recept, want het was met een pakje gemaakt. Dat kan anders dacht ik. In de supermarkt kwam ik erachter dat het een Stracciatella MonChoutaart was. Toen waren de ingrediënten snel voor elkaar.

Stracciatella MonChoutaart

Stracciatella MonChoutaart

 

Als je als trouwe volger dit recept herkent dan kan dat zeker kloppen, het recept staat namelijk al meer dan een jaar online. Maar ik heb de taart nogmaals gemaakt en heb Oreo koekjes aan de vulling toegevoegd, dit maakt de taart nog lekkerder! Hou je er niet van? Laat dan de Oreo koekjes weg.

Ingrediënten Stracciatella MonChoutaart

 • 260 gram Oreo of andere chocoladekoekjes
 • 115 gram boter
 • 250 ml slagroom (+ 1 eetlepel suiker)
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 2 pakjes MonChou (200 gram)
 • 150 gram chocolade (reep)
 • optioneel: 4 Oreo koekjes extra

Bereiding

Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.

Verkruimel de chocoladekoekjes met behulp van een keukenmachine of deegroller en doe deze daarna in een kom. Smelt de boter. Voeg de gesmolten boter daarna toe aan de verkruimelde koekjes. Meng goed door elkaar, verdeel het kruimelmengsel daarna over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet daarna voor een kwartier in de koelkast om hard te laten worden.

Mix in een kom de slagroom met behulp van 1 eetlepel suiker stijf. Ga door totdat er pieken komen. Mix in een andere kom de monchou en de suiker tot een egaal mengsel.

Hak 100 gram chocolade in stukken en voeg dit toe aan het monchoumengsel. Voeg hier eventueel 3 verkruimelde Oreo koekjes aan toe.

Haal daarna de springvorm uit de koelkast en verdeel het monchoumengsel eroverheen. Verdeel hier de laatste Oreo overheen en rasp met een dunschiller de rest van de reep boven de taart. Op die manier krijg je dunne chocoladekrullen wat zorgt voor een leuke decoratie. Zet in de koelkast voor minimaal 4 uur om op te stijven.

Daarna is het absoluut genieten!

Stracciatella MonChoutaart

En jij? Ga jij voor de kersen variant of voor deze met chocolade?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

16 gedachte over “Stracciatella MonChoutaart”
  1. O, dat is balen! Misschien kan je Philadelphia roomkaas gebruiken als alternatief? Dat is ook stevig en vind ik prima te vergelijken met monchou. Maar ik weet niet of ze dat in België hebben. En dat eventueel wat klop-fix door de slagroom, zodat het steviger is. Groetjes, Lianne

  1. Het kan allebei, ik had zelfgebakken zandkoekjes, maar je kunt ook Oreo koekjes gebruiken. Ik zou kiezen voor wat jij het lekkerst vind. 😉

 1. Heerlijk! Ik gebruikte eerst altijd de mix van dr. Oetker, maar deze is niet meer verkrijgbaar. Dus op zoek naar een ander recept…. veeeel beter! Ik heb voor de bodem oreo-koekjes gebruikt, smaakte heel goed. Dank voor dit heerlijke recept ?

  1. Lekker hé Marjan, ik ga hem ook weer eens een keer maken. Veel te lang geleden! Graag gedaan. Fijn dat je er zo van genoten hebt.

  1. Hoi Dory, ik denk dat het kan, want de monchoutaart blijft ook recht overeind staan. Maar ik heb het zelf niet getest. Ik zou zeggen probeer het eens. Ik ben benieuwd. Laat je weten of het is gelukt? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *