Stracciatella MonChoutaart

Bij een gezellig samenzijn met mijn vriendinnetjes werd er een Stracciatella MonChoutaart geserveerd. Die was heerlijk en ik dacht: die wil ik ook maken. Maar ze had geen recept, want het was met een pakje gemaakt. Dat kan anders dacht ik. In de supermarkt kwam ik erachter dat het een Stracciatella MonChoutaart was. Toen waren de ingrediënten snel voor elkaar.

Stracciatella MonChoutaart

Stracciatella MonChoutaart

 

Als je als trouwe volger dit recept herkent dan kan dat zeker kloppen, het recept staat namelijk al meer dan een jaar online. Maar ik heb de taart nogmaals gemaakt en heb Oreo koekjes aan de vulling toegevoegd, dit maakt de taart nog lekkerder! Hou je er niet van? Laat dan de Oreo koekjes weg.

Ingrediënten Stracciatella MonChoutaart

  • 260 gram Oreo of andere chocoladekoekjes
  • 115 gram boter
  • 250 ml slagroom (+ 1 eetlepel suiker)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 pakjes MonChou (200 gram)
  • 150 gram chocolade (reep)
  • optioneel: 4 Oreo koekjes extra

Bereiding

Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.

Verkruimel de chocoladekoekjes met behulp van een keukenmachine of deegroller en doe deze daarna in een kom. Smelt de boter. Voeg de gesmolten boter daarna toe aan de verkruimelde koekjes. Meng goed door elkaar, verdeel het kruimelmengsel daarna over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet daarna voor een kwartier in de koelkast om hard te laten worden.

Mix in een kom de slagroom met behulp van 1 eetlepel suiker stijf. Ga door totdat er pieken komen. Mix in een andere kom de monchou en de suiker tot een egaal mengsel.

Hak 100 gram chocolade in stukken en voeg dit toe aan het monchoumengsel. Voeg hier eventueel 3 verkruimelde Oreo koekjes aan toe.

Haal daarna de springvorm uit de koelkast en verdeel het monchoumengsel eroverheen. Verdeel hier de laatste Oreo overheen en rasp met een dunschiller de rest van de reep boven de taart. Op die manier krijg je dunne chocoladekrullen wat zorgt voor een leuke decoratie. Zet in de koelkast voor minimaal 4 uur om op te stijven.

Daarna is het absoluut genieten!

Stracciatella MonChoutaart

En jij? Ga jij voor de kersen variant of voor deze met chocolade?


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

16 Comments

  • Babs 9 september 2016 at 08:33

    Heerlijk! Mijn man kiest standaard voor straciatella als hij een ijsje koopt, dus dit zal hij vast ook heel lekker vinden. Ik ook, natuurlijk!

    Reply
    • Lianne 9 september 2016 at 08:57

      Ja ik ook, zo lekker! Deze taart is dan echt een aanrader. 🙂

      Reply
  • Anja 9 september 2016 at 08:55

    Ziet er lekker uit! Op je vraag: Misschien zou ik er wel een schwarzwalder kirsch taart van maken. Met kersen én chocola. ?

    Reply
    • Lianne 9 september 2016 at 08:58

      Superleuk idee! Ik ben benieuwd of je het nog uit gaat voeren. Dan zie ik hem wel verschijnen op je blog of niet?

      Reply
  • Robin Valentine 9 september 2016 at 11:47

    Oh yummy! Ik houd sowieso van monchoutaart en straciatella is ook áltijd goed <3

    Reply
    • Lianne 9 september 2016 at 11:49

      Ja, ik vind het zelf echt een geweldig lekkere combi! 🙂

      Reply
  • ohladybake 9 september 2016 at 12:27

    het ziet er hemels uit!
    alleen jammer dat ik hier in België geen monchou kaas kan vinden….
    liefs

    Reply
    • Lianne 9 september 2016 at 13:53

      O, dat is balen! Misschien kan je Philadelphia roomkaas gebruiken als alternatief? Dat is ook stevig en vind ik prima te vergelijken met monchou. Maar ik weet niet of ze dat in België hebben. En dat eventueel wat klop-fix door de slagroom, zodat het steviger is. Groetjes, Lianne

      Reply
  • Anna Gerrie 9 september 2016 at 12:40

    Oh lekker! Ik maak ‘m meestal met kersen of aarbeien, maar dit lijkt mij ook wel wat voor de verandering:)

    Reply
    • Lianne 9 september 2016 at 13:54

      Ja ik eigenlijk ook hoor, maar ik at dit en was meteen om. Smaakt echt heerlijk!

      Reply
  • Cornelieke 2 oktober 2017 at 23:27

    Welke chocoladekoekjes bedoel je in het recept? Kaakjes met chocola of meer zandkoekjes-achtig?

    Reply
    • Lianne 2 oktober 2017 at 23:48

      Het kan allebei, ik had zelfgebakken zandkoekjes, maar je kunt ook Oreo koekjes gebruiken. Ik zou kiezen voor wat jij het lekkerst vind. 😉

      Reply
  • Marjan 8 oktober 2017 at 14:23

    Heerlijk! Ik gebruikte eerst altijd de mix van dr. Oetker, maar deze is niet meer verkrijgbaar. Dus op zoek naar een ander recept…. veeeel beter! Ik heb voor de bodem oreo-koekjes gebruikt, smaakte heel goed. Dank voor dit heerlijke recept 🙂

    Reply
    • Lianne 9 oktober 2017 at 11:18

      Lekker hé Marjan, ik ga hem ook weer eens een keer maken. Veel te lang geleden! Graag gedaan. Fijn dat je er zo van genoten hebt.

      Reply
  • Dory 10 oktober 2017 at 09:07

    Hoi!
    Zou je deze monchouvulling ook kunnen gebruiken als vulling in een stapeltaart?
    Of zou die dan niet stevig genoeg zijn..

    Reply
    • Lianne 10 oktober 2017 at 22:09

      Hoi Dory, ik denk dat het kan, want de monchoutaart blijft ook recht overeind staan. Maar ik heb het zelf niet getest. Ik zou zeggen probeer het eens. Ik ben benieuwd. Laat je weten of het is gelukt? 🙂

      Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!