Monchoutaart met kersenvlaaivulling

MonChou taart is echt een van mijn lievelingstaarten. Gewoon niet te moeilijk en toch enorm lekker. Bovendien vind ik het ideaal als een taart de oven niet in hoeft. Want dat duurt altijd zo lang en aangezien ik vaak ‘s avonds bedenk dat ik iets wil bakken zit ik de halve nacht op om te wachten totdat het baksel de oven uit kan. Dus lekker makkelijk zo’n taart zonder oven. Als je trouwens meer van de gezonde taarten bent, kijk dan deze MonChou taart eens!

Monchoutaart met kersenvlaaivulling

Monchoutaart met kersenvlaaivulling

Bovendien voeg ik een lekker ingrediënt toe, zodat de bodem nog lekkerder wordt? Kan dat? Jazeker!

Ingrediënten (12 stukken MonChou taart)

  • 1 pak bastognekoeken
  • 2 eetlepels jam (rode jam)
  • 125 gram boter
  • 250 ml slagroom (+ 1 eetlepel suiker)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 pakjes MonChou (200 gram)
  • 1,5 blik kersenvlaaivulling

Bereiding

Bekleed een springvorm met bakpapier.

Stamp of maal de bastognekoeken klein met een deegroller of in de keukenmachine. Smelt daarna de boter en de jam en roer dit goed door. Voeg daarna de koeken bij het jam-botermengsel en verdeel dit over de bodem van de springvorm.

Mix daarna de slagroom met de eetlepel suiker stijf. Meng in een andere kom de MonChou met de basterdsuiker tot een romig geheel. Voeg hierbij de stijfgeklopte slagroom en meng door elkaar. Als de bodem afgekoeld en hard geworden is verdeel dan het MonChou mengsel over de bodem en laat opstijven voor 2 à 3 uur.

Verdeel daarna de kersenvlaaivulling over de MonChou taart. Haal uit het blik wat je niet helemaal gebruikt voornamelijk kersen, dan trek je de verhouding tussen de kersen en de gelei meer in evenwicht.

Laat de taart in de koelkast staan totdat je hem serveert en dan: eet smakelijk!

Houd jij van MonChou taart of vind je hem totaal niet lekker?

Monchoutaart met kersenvlaaivulling

 


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

5 Comments

  • Mariska 26 april 2016 at 11:26

    Monchou is ook 1 van m’n favorieten! M’n oma vindt de variant met aardbeien net iets lekker dus die maak ik meestal 😀

    Reply
    • Lianne 29 april 2016 at 08:18

      Lief dat je dat voor je oma zo maakt! 🙂 Aardbeien is inderdaad ook lekker als vlaaivulling.

      Reply
  • liefdevoorbakken 26 april 2016 at 13:32

    Monchootaart, één van de eerste taarten die ik zelf maakte. Toen nog uit een pakje hoor haha. Maar leuk recept weer 🙂
    Liefs Laura

    Reply
    • liefdevoorbakken 26 april 2016 at 13:32

      ** monchoutaart bedoel ik

      Reply
      • Lianne 29 april 2016 at 08:19

        Haha grappig, die maak je dus al wel weer een poosje. 🙂

        Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!