Eigenlijk stonden er wat andere recepten op de planning, maar daar heb je een oven voor nodig. Met deze temperaturen is dat natuurlijk helemaal niet handig! Vandaar dat ik deze leuke hapjes online zet. Poffertjes met aardbei, munt en een lekkere crème.

Deze hapjes zijn lekker om te serveren op een feestje, maar passen ook goed als kindertraktatie. Dan is het wel een goede tip om de munt weg te laten en dit bijvoorbeeld te vervangen door wat kleurrijke sprinkles.

Andere lekkere traktaties zijn: speklollies of deze brownie lolly met cookie dough en sprinkles. Een lekkere zomerse taart is by far deze monchoutaart met ananas of probeer dit aardbeien ijs met witte chocolade (zonder ijsmachine) eens!

Poffertjes met aardbei en munt

Ingredienten poffertjes met aardbei en munt
  • 12 poffertjes
  • 50 ml slagroom
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram mascarpone
  • 6 aardbeien
  • 12 blaadjes munt
Bereiding

Keep it simple! Deze hapjes zijn ideaal, want in een mum van tijd heb je zo een hele boel lekkers gemaakt. Wat moet je doen?

Klop de mascarpone los met de basterdsuiker. Mix de slagroom stijf. Voeg de slagroom bij de mascarpone. Doe het mengsel in een spuitzak.

Was de muntblaadjes en snijd de aardbeien door midden.

Neem een poffertje, doe hier een flinke toef van de crème op en sluit af met een blaadje munt een aardbei. Daarna een prikker erdoor en hoppatee klaar is kees!

Poffertjes met aardbei en munt


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

3 gedachte over “Poffertjes met aardbei en munt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *