Als kleuter was mijn favoriete hobby knutselen en daar hou ik nog steeds van. Ik knutsel nu alleen liever met eten. Lekker creatief bezig zijn met simpele producten om er zo een tof eindresultaat van te maken. Deze speklollies zijn een resultaat van een creatieve uitspatting. Ik vond het leuk om wat verschillende traktaties voor mijn blog in elkaar te knutselen, vooral met bestaande ingrediënten uit de supermarkt, zodat je toch iets creatiefs hebt, maar het niet te veel werk is. De schoolklassen zijn tegenwoordig best groot en je hebt vast geen zin om met 40 traktaties 4 uur bezig te zijn.

Deze speklollies hebben wel wat voeten in de aarde gehad, want alleen een simpel spekje op een stokje blijft niet plakken. Dan scheurt de spek en dat is niet wat je, je kind aan wil doen. Kapotte speklollies trakteren. Daar sta je als ouder misschien ook een beetje mee voor gek. Dat is snel opgelost met een aardbeien veter en een Engelse drop. Alleen maar leuk, want nog meer kleurtjes en zoetigheid.

speklollies

Vroeger trakteerde ik altijd halve frikandellen met mayonaise, maar dit vind ik ook een toffe traktatie. Wat trakteerde jij vroeger altijd of laat je nu je kinderen trakteren?

Ingrediënten speklollies (25 stuks)
  • 25 lollystokjes
  • 3 zakken kabelspekken (30 stuks)
  • 1 zak aardbei veters (25 stuks)
  • 1 zak Engelse drop
Bereiding

Die is zeker niet moeilijk, dus ik hou het lekker kort.

Neem een kabelspek en rol deze – niet te strak – op. Steek het lollystokje erdoorheen. Steek door het einde en door het begin heen, zodat de spek stevig vast zit.

Neem een aardbei veter en draai deze eerst een keer om het stokje heen en daarna twee maal om de spek. Daarna nog een aantal keer om het stokje en sluit af met een klein knoopje. Sluit af met een lekker Engels dropje.

Eventueel kan je er nog een plastic zakje omheen doen, zodat de spekken niet aan elkaar blijven kleven. Mooie plastic zakjes kan je o.a. kopen bij de Leukste Taartenshop.

speklollies

Deze speklollies zijn niet alleen leuk als traktatie, maar ook ter verkoop op markten of verkopingen. Bijvoorbeeld tijdens Koningsdag!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Speklollies”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *