Deze heerlijke bitterkoekjes met botercrème en discodip zien er toch geweldig uit? Leuk om te trakteren of gewoon bij de koffie. Wat ook zo leuk is dat je helemaal los kan gaan met de decoratie. Zelf heb ik ze simpel gehouden, maar ga gerust je gang met allerlei soorten chocolade, kleuren en versiersels.

Misschien ook leuk om dit te maken op een kinderfeestje: deze bitterkoekjes kunnen ze dan zelf versieren en daarna lekker opeten natuurlijk!

De bitterkoekjes koop ik in de supermarkt, maar ongetwijfeld is er voor de enthousiaste bakker ook een recept online te vinden. Eef Kookt Zo heeft bijvoorbeeld een recept online staan, misschien kan je die namaken. Zo is het helemaal homemade, maar ik zoek altijd naar de balans tussen tijd en kwaliteit. Zoek gewoon lekkere bitterkoekjes op en dan is het ook geen probleem als je die niet zelf hebt gemaakt. Maak jij altijd alles zelf?

Bitterkoekjes met botercrème en discodip

Ingrediënten bitterkoekjes met botercrème en discodip

Bereiding

Maak eerst de botercrème. Hiervoor doe je boter in een kom. Deze boter gaan we luchtig kloppen. Doe dit minimaal 5 minuten, totdat de boter bijna wit van kleur is. Voeg dan ook de poedersuiker toe, doe dit in delen, zodat de suiker goed wordt opgenomen. Mix daarna nog kort door. Zodat je een lichte botercrème hebt, die zacht en romig is, zonder stukjes boter er nog in. Doe de botercrème in een spuitzak. Hier hoeft geen spuitmondje op.

Neem de bitterkoekjes en spuit hier een toef botercrème op. Zet de bitterkoekjes daarna in de koelkast (5-10 minuten), zodat de botercrème harder kan worden. Dit maakt het gemakkelijker om de bitterkoekjes in de chocolade te dippen.

Smelt de witte chocolade in de magnetron of au-bain-marie. Dip de bitterkoekjes hierin en zet ze op een bord. Verdeel daarna de discodip eroverheen voor een feestelijk geheel.

Daarna kan je ervan genieten bij een lekker bakje koffie of thee. Natuurlijk lusten kinderen het ook met limonade. 🙂


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Een gedachte over “Bitterkoekjes met botercrème en discodip”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *