Wist je dat je ook zonder een ijsmachine ijs kan maken? Geen getob met ijskristallen, maar dit ijs maak je met gecondenseerde melk. Ik heb hier trouwens eerder een recept over gedeeld: het rocky road ijs. Vandaag een nieuwe variatie met zomerkoninkjes en witte chocolade: perfecte combinatie toch? Dit homemade aardbeien witte chocolade ijs verrast iedereen na een lekkere barbecue.

Bovendien is het in een handomdraai gemaakt, alleen het wachten duurt eventjes. Tip: maak het ijs een dag van tevoren klaar. Zo heb je er op de dag zelf geen omkijken naar. Haal het alleen wel op tijd uit de diepvries, want ijskoud ijs heeft minder smaak dan wanneer het iets is afgekoeld vind ik altijd.

Ingrediënten Aardbeien Witte chocolade ijs

Met onderstaande ingrediënten maak je een liter ijs.

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 500 ml slagroom
  • 1 scheutje vanille aroma
  • 100 gram witte chocolade
  • 1 handje aardbeien
  • eventueel: takje munt ter garnering

Bereiding

Doe de gecondenseerde melk in een kom. Hak de witte chocolade in stukjes. Was de aardbeien en snijd deze fijn. Voeg de witte chocolade, de aardbeien en de vanille aroma toe aan de gecondenseerde melk en roer dit goed door elkaar.

Doe de slagroom in een kom en klop deze stijf. Doe deze bij het mengsel van gecondenseerde melk, chocolade een aardbeien en spatel dit voorzichtig door elkaar.

Neem een grote bak en schep het mengsel hierin. Dek af met een deksel of met plastic folie. Zet de bak voor 4 tot 6 uur in de diepvries.

Daarna kan je het ijs serveren. Doe wat bolletjes ijs in een mooie ijscoupe en decoreer met wat zomerkoninkjes! Echt een zomers toetje, daar wordt je toch vrolijk van?

aardbeien witte chocolade ijs


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Een gedachte over “Homemade aardbeien witte chocolade ijs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *