In december was ik niet helemaal wakker, want ik schreef mij in voor de foodblogswap en voor de swap van Mandy&more. Niet handig, want dat zijn twee ‘verplichte’ recepten en dat is toch altijd even zoeken. Gelukkig was er op de blog van Anja keuze genoeg om iets te kiezen waar ik zin in had en wat bij een zoetekauw past te bakken. Ik ging voor bladerdeeg hoorntjes. Iets wat al tijden op mijn baklijstje staat. Een aantal jaar geleden ging ik op vakantie naar Tsjechie en daar verkopen ze trdlniks: een soort bladerdeeg rollen met kaneel en allerhande vullingen. Zoiets ga ik ook maken: bladerdeeg hoorntjes met pindakaas en chocolade.

Ik ging voor pindakaas en chocolade, twee redelijk ‘zware vullingen’, maar je kan natuurlijk elke vulling kiezen die je lekker vind: chocolade, fruit, slagroom of ijs. Wat ook leuk is om te doen: maak een aantal bladerdeeg hoorntjes en zet verschillende vullingen klaar. Iedereen kan dan zelf een keuze maken voor hetgeen hij of zij lekker vind. Ik bedenk net dat je in plaats van chocolade door de slagroom ook jam kan doen. Jam en pindakaas is ook een lekkere combi.

Bladerdeeg hoorntjes met pindakaas en chocolade

Ingrediënten 4 bladerdeeg hoorntjes met pindakaas en chocolade

Bladerdeeg hoorntjes

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels kaneel

Vulling

  • 75 gram pure of melk chocolade
  • 2 eetlepels nogatine
  • 250 gram slagroom
  • 50 gram pindakaas met stukjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak eerst de vormen voor de bladerdeeg hoorntjes: knutsel ze in elkaar met aluminiumfolie. Doe er dan nog wel een bakpapier omheen, zodat het bladerdeeg niet blijft plakken.

Snijd het bladerdeeg in repen en wikkel deze om de vormen. Zorg ervoor dat er niet te veel kieren in zitten, maar dat je een mooie hoorn krijgt. Duw de uiteinden van elke reep goed aan elkaar, zodat die niet losgaan in de oven.

Klop het ei los en smeer de bladerdeeg hoorns in met het ei. Meng de kaneel met de suiker en wentel hier de bladerdeeg hoorntjes doorheen.

Bak in de oven goudbruin, voor ongeveer 15 minuten. Laat daarna volledig afkoelen.

Smelt 75 gram chocolade. Smeer deze aan bovenkant van de hoorn. Verdeel hier de nogatine overheen.

Klop 200 gram slagroom stijf met de pindakaas. Doe dit in een spuitzak. Spuit dit in de bladerdeeg hoorntjes, maar spuit er geen kop op.

Klop 50 gram slagroom stijf met 25 gram gesmolten chocolade. Doe dit in een spuitzak met spuitmondje. Spuit een toef slagroom op het bladerdeeg hoorntje.

Deel ze daarna uit en geniet van je zelfgemaakte baksel!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Bladerdeeg hoorntjes met pindakaas en chocolade”
  1. Ah, trdlniks, wat was dat lekker in Praag. Beetje kanelig deeg met heerlijk ijs!!!! Al klinkt jouw versie ook heerlijk. Maar eens gaan proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *