Deze kinder bueno cupcakes zijn toch een lust voor het oog! Naast dat ze er goed uit zien, wil je er ook meteen een hap van nemen niet dan?

Deze maand was ik te laat met het inschrijven voor de foodblogswap. Gelukkig had Betty van Betty’s Kitchen hetzelfde probleem, dus we deden samen een uitwisseling van recepten. Betty maakte een variant op de limonello tiramisutaart. Ziet hij er niet geweldig uit? Net als heel veel andere recepten op de blog van Betty trouwens! 🙂

Zelf kwam ik uit op deze Kinder Bueno taart. Die ziet er even feestelijk uit zeg! Deze taart bestaat uit een koffiecake met daartussen praline botercrème en wordt gedecoreerd met o.a. de allerlekkerste kinderchocolade!

Voor de praline smaak gebruik ik het recept van Anne van de blog Annabella’s Foodblog.

Hierbij geef ik mijn recept voor een mini variant: de cupcake!

Kinder Bueno cupcakes

Ingrediënten Kinder Bueno cupcakes

Koffie cupcake

Praline botercrème

Decoratie

  • Kinder Bueno (melk chocolade variant)

Bereiding

Cupcakes

Verwarm de oven voor op 170 graden. Neem een cupcake vorm en plaats hier 12 cupcake vormpjes in. Mix de boter met de suiker tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe. Mix telkens goed door. Voeg daarna de oploskoffie en het zelfrijzend bakmeel toe. Mix tot een egaal cakebeslag.

Bak in 25 minuten gaar en goudbruin. Laat daarna volledig afkoelen en haal het cupcake papier van het cakeje af.

Praline botercrème

Mix de hazelnoten met de olie tot een pasta in een hakmolen. Smelt de witte chocolade en voeg deze toe. Mix totdat alles volledig gemengd is.

Mix de boter romig en zacht. Voeg hier de melk en het zakje met mix voor botercrème aan toe. Mix dit goed door elkaar. Voeg daarna de hazelnoot pasta toe.

Snijd de cupcakes doormidden. Neem een spuitzak met spuitmondje. Verdeel wat crème over het onderste deel van de cupcake. Plaats hier het bovenste deel op. Spuit een toef op de cupcake en plaats hier de decoratie: stukjes Kinder Bueno bovenop.

Genieten!!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *