Snoepen is voor mij een feestje en al helemaal als de zoetigheid er ook zo uitziet. Wat zeg nu zelf, deze brownie cookie lolly’s zien er toch uit op om te eten? Daarnaast zijn ze ook helemaal niet lastig om te maken. Voor mij was het lastigst om de lollystokjes te vinden. Online zijn ze volop beschikbaar, maar in offline winkels wat minder te koop. Mijn moeder heeft deze lollystokjes toen op mijn oude basisschool gehaald. Hartelijk dank daarvoor!

Het idee vond ik ergens op Instagram (volg al mijn lekkers daar via @de_zoetekauw), via So Yummy. Het recept voor de chocolate chip cookies vond ik bij Eke Marien van Bakken met Kennis. De hoeveelheden die ik heb gebruikt voor deze brownie cookie bites staan hieronder.

Zelf vind ik deze gezellige hapjes erg geschikt als traktatie. Snijd je brownie in niet te grote stukken en je maakt een hele schoolklas gelukkig! Een andere leuke traktatie is deze banaan sushi met chocolade.

brownie cookie lolly's

Ingredienten Brownie Cookie lolly’s

Koekjesdeeg

 • 60 gram bloem
 • 50 gram boter
 • 60 gram bruine basterdsuiker
 • half ei of 1 klein ei
 • 50 gram chocolade druppels)
 • scheutje vanille extract

Brownie

 • 400 gram chocolade hazelnootpasta
 • 3 eieren
 • 130 gram bloem

Decoratie

 • 300 gram chocolade
 • 1 eetlepel kokosolie
 • 100 gram discodip
 • extra: lollystokjes

Bereiding

[tekst loopt door onder de afbeeldingen]

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een vierkante bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier.

Maak eerst het koekjesdeeg. Mix met de deeghaken de boter en suiker door elkaar. Voeg zodra dat vermengt is het ei en het vanille extract toe. Als dat goed in het deeg is opgenomen voeg dan de bloem toe. Mix tot een egaal deeg. Kneed daarna de chocolade druppels erdoor heen.

Maak nu het browniebeslag. Mix de chocoladepasta en de eieren door elkaar. Voeg hierbij het bloem en meng totdat je een egaal beslag hebt. Verdeel het browniebeslag over de bakvorm. Verdeel hier stukjes koekjesdeeg overheen. Zet dan in de oven voor ongeveer 20 minuten. Laat daarna afkoelen en snijd in vierkante blokjes.

Steek de lollystokjes in de afgekoelde brownie cookie stukjes. Zet daarna een half uur in de diepvries. Dit werkt handiger in combinatie met de chocolade, omdat de brownie dan hard is.

brownie cookie lolly's

Smelt 150 gram van de chocolade au-bain-marie en doe hier de kokosolie bij. Haal de kom van het vuur en zet deze op een onderzetter. Voeg hierbij de resterende chocolade en blijf roeren. Zo koelt de chocolade langzamer af en voorkom je witte uitslag op de chocolade.

Leg een stuk bakpapier op een groot bord. Haal nu de brownie bites uit de diepvries en dip ze in de chocolade. Tik overtollige chocolade eraf. Dip 1 punt in de discodip en leg op het bord. Laat de brownie cookie lolly’s helemaal afkoelen. Daarna is het smullen geblazen!

brownie cookie lolly's

Deze Brownie Cookie lolly’s vind ik enorm lekker en de chocolade is zo knapperig. Mmm, als je van chocolade en brownies houd moet je dit zeker proberen!

Dit artikel bevat affiliatie links. Ik krijg een kleine commissie krijg als je iets koopt via die link. Het kost jouw niets extra’s.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

5 gedachte over “Brownie Cookie Lolly’s”
  1. Thanks Sammie! Ze zijn ook echt een traktatie. Het is even een klusje en met chocolade word bij mij altijd een troep, maar het is het helemaal waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *