Je ziet het steeds vaker langskomen: taartjes in een glas. Ook ik doe eraan mee met deze monchoutaart met kokos en ananas in een beker of toetjes in een glas. Reden: het is erg gemakkelijk en scheelt je al die bordjes afwassen. Het is ook een mooi portie voor tijdens een feestje. Onlangs was mijn nichtje jarig en die vroeg mij of ik misschien haar traktatie wilde maken. Nu ben ik de beroerdste niet dus ik ging aan de slag. Voor 34 mensen een glas maken was nog wel even een organisatie, want waar laat ik al die dingen in de koelkast? Met wat passen en meten zijn we er gekomen. Gelukkig viel het bij de kinderen goed in de smaak, want daar draait het natuurlijk om.

aardbeienkwark in een glas

Ingredienten aardbeienkwark in een glas
  • 350 gram biscuitjes
  • 100 gram boter
  • 400 gram aardbeien
  • 500 gram magere kwark (naturel)
  • 250 ml slagroom
  • 12 blaadjes gelatine
  • ongeveer 25-50 gram witte basterdsuiker
  • 300 ml slagroom (+3 el suiker)
  • 10 grote aardbeien

Bovenstaand is voor ongeveer 20 – 25 glaasjes

Bereiding

Bodem
Verkruimel de biscuitjes. Smelt de boter in een pannetje. Doe de koekkruimels bij de gesmolten boter en meng door elkaar. Stort daarna het mengsel in de glaasjes en druk goed aan. Zet daarna in de koelkast en laat hard worden.

Kwark
Week de gelatineblaadjes voor 8 minuten in ijskoud water. Pureer de aardbeien,

Meng 300 gram aardbeienpuree met de kwark. Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de slagroom door het mengsel.

Haal na 8 minuten de gelatineblaadjes uit het water en knijp goed uit. Doe de aardbeienpuree die over is in een pannetje. Voeg hier de gelatineblaadjes bij. Warm dit op totdat de gelatine gesmolten is. Laat daarna afkoelen en giet bij het mengsel van aardbeienkwark en slagroom. Meng dit door elkaar.

Stort dit, als je bodem al afgekoeld is, op de bodem en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Decoratie
Klop de slagroom stijf met de suiker. Doe dit in een spuitzak met spuitmondje en spuit toeven op de taartjes. Halveer de aardbeien en druk deze in de slagroomtoef. Dan zijn je aardbeienkwark glaasjes klaar!

aardbeienkwark in een glas

Andere traktaties vind je hier: trakteren maar!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Aardbeienkwark in een glas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *