Als je mijn blog een beetje volgt dan weet je ongeveer wat mijn favorieten zijn: chocolade, aardbeien, kwarktaart en … *tromgeroffel* kokos! Zo ook in dit recept komt die weer naar voren.

Dit is een cake die je altijd kan maken, zomer, herfst of winter. Maakt niks uit. Deze cake geeft je sowieso het heerlijke zomergevoel. In principe is de cake zo gemaakt. Het is echt geen hogere wiskunde. Je moet alleen alles een beetje afmeten.

In dit recept gebruik ik kokosrijstmelk, dat geeft de cake een extra kokossmaak. Heb je deze nou niet in huis, gebruik je hem nooit en kan je hem in de supermarkt niet vinden? Tsja, niks aan te doen, gebruik dan gewoon halfvolle melk. Deze Dream Coconut & Rice Bio zat in de Kerst Foodybox  en ik had hem nog staan, dus ik dacht: ‘snel gebruiken’. Zelf vond ik het een lekkere melk, maar ik zou hem niet echt voor bij mijn broodlunch gebruiken. Zelf zou ik er liever havermout of chocolademelk mee maken, of natuurlijk deze cake. 😉

kokoscake met honing

Ingrediënten kokoscake met honing (10 stukken)

 • 300 gram gecondenseerde melk
 • 100 gram kokos
 • 100 ml melk (Dream Coconut & Rice Bio)*
 • 2 eieren
 • 150 gram zelfrijzend bakmeel
 • 50 gram suiker
 • 25 gram honing
 • 1 scheutje vanille extract

Siroop voor over de cake

 • 2 eetlepels honing
 • ongeveer 2 eetlepels water
 • 1 theelepel kokos + wat extra

*Dit product heb ik gekregen bij de Foodybox van Kroon op het werk.

Bereiding

Allereerst maken we de cake.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een springvorm van 20 centimeter met bakpapier en vet de randen in met boter.

Doe hiervoor eerst alle natte ingrediënten (gecondenseerde melk, melk, eieren, honing en vanille extract) bij elkaar in een kom en roer goed door elkaar. Voeg daarna de kokos, suiker en het zelfrijzende bakmeel toe. Roer alles goed door elkaar. (Hier kan je natuurlijk ook de mixer voor gebruiken).

Zet de cake daarna voor 40 – 50 minuten in de oven. Doe daarna de satéprikker check (erin prikken met een satéprikker) om er zeker van te zijn dat de cake droog is. Laat de cake daarna afkoelen en haal uit de vorm.

Siroop

Doe de honing, het water en een theelepel kokos in een mok en roer goed door. Schenk dit daarna over de kokoscake heen.

Voor een extra kokossmaak: sprenkel er nog wat kokosrasp overheen. Snijd de cake daarna in stukken en geniet van je kokoscake met honing.

kokoscake met honing


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Kokoscake met honing”
  1. Dat weet ik niet, want kokosmeel is wel een andere meelsoort. Volgens mij moet je daarvan minder gebruiken omdat het veel vocht opneemt. Wat ik gevonden heb moet je het 2:1 vervangen. Dus twee delen meel vervangen door één deel kokosmeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *