Bountytaart

Al een aantal jaar komt deze bountytaart terug op mijn baklijst, niet alleen voor 2018, maar ook voor 2017 heb je het al kunnen lezen. Nu is die er dan toch, een heuse taart die smaakt naar bounty!

Bountytaart

De bodem bestaat uit jodenkoeken met een kokoslaagje, eventueel kun je hier nog wat cacao aan toevoegen voor een extra chocoladesmaak.

Ik vind het altijd zo leuk om te zien dat kokos echt iets is wat je of vies vind of lekker. Er tussenin bestaat eigenlijk niet bij deze smaakmaker. Sorry voor iedereen die niet van kokos houd, ik ben er dol op en ik hoop dat er wat lezers zijn die er net zo over denken. Laat gerust een reactie achter of jij wel of niet van kokos houd. Vind ik altijd leuk om te lezen.

Ingrediënten bountytaart

Bodem

 • 1 pak jodenkoeken kokos
 • 100 gram boter

Vulling

 • 1 blik gecondenseerde melk
 • 300 gram kokos
 • 250 ml slagroom
 • 125 gram roomkaas

Topping

 • 100 gram pure chocolade
 • 80 ml slagroom
Bereiding

Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.

Bodem

Maal de koeken in een keukenmachine tot kruimels. Smelt de boter en voeg deze toe aan de koekkruimels. Voeg hier eventueel de cacao toe. Meng de boter (en cacao) en de koekkruimels goed door elkaar. Verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet voor een kwartier in de koelkast om hard te worden.

Vulling

Doe de gecondenseerde melk samen met de kokos in een kom en meng dit door elkaar. Voeg hier de roomkaas aan toe. Klop de slagroom stijf en spatel deze door het kokosmengsel. Als alles goed vermengt is en de bodem is hard geworden, verdeel dan het mengsel over de bodem van de taart. Zet dit voor ongeveer 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Topping

Hak de chocolade in stukken en doe hier de slagroom bij. Smelt dit au-bain-marie of in de magnetron. Laat daarna iets opstijven en verdeel over de bovenkant van de taart.

Bountytaart

Zoals je kunt lezen is het maken van deze bountytaart helemaal niet zo lastig. Maar wel heel erg lekker! Dus ik zou zeggen, maken die taart! Geniet ervan!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

12 Comments

 • Patricia 16 februari 2018 at 06:56 Reply

  Ik vind kokos in gerechten heerlijk , maar bounty lust ik niet😊. Deze taart ziet er echter heerlijk uit. Jammer dat hij er niet iets eerder op stond, we hebben vanavond een gezellige avond met collega’s dan had ik hem mooi mee kunnen nemen, want mijn man lust geen kokos. Nu is het monchoutaart geworden, ook lekker natuurlijk😃. En er doet zich binnenkort vast wel een gelegenheid voor om hem toch uit te proberen.
  Nog wel een vraagje, in het recept heb je het over mascarpone en bij de ingrediënten staat roomkaas, maakt het verschil?

  Groetjes Patricia.

  • Lianne 16 februari 2018 at 10:28 Reply

   Ha Patricia, bounty niet lekker, hoe kan dat nou weer? 😉 Gelukkig was de monchoutaart lekker. Klopt ik zie het staan, ik ga even checken wat ik precies heb gebruikt en dan pas ik het goed aan. Groet, Lianne

 • Cornelieke 16 februari 2018 at 12:12 Reply

  Ik vind kokos heerlijk. Ik heb zo’n taart ook al een keer gemaakt. Echt smullen! Ik heb toevallig gister een kokostaartje gemaakt zonder chocola maar ook enorm lekker. Geniet er van!

  • Lianne 16 februari 2018 at 14:56 Reply

   Ja, ik ook. Ben er dol op! Leuk, wel met de oven of ook een no bake kokostaart?

 • Annemarie 16 februari 2018 at 15:57 Reply

  Nou die gaan we zeker een keer proberen! De snickertaart en de liontaart worden hier al regelmatig gemaakt, en deze hoort ook in dat rijtje he? Nu nog de Twix- en Marsversie 😉

  • Lianne 16 februari 2018 at 17:45 Reply

   Leuk! Twixtaart lijkt op dit, maar dan zonder de pinda’s: recept. De liontaart van jou staat bij mij op het lijstje. De choco pops heb ik al, dus als ik het weekend tijd heb ga ik ervoor hahah. 🙂

 • Patricia 17 februari 2018 at 00:59 Reply

  Ja waarom lust ik geen bounty. Ik denk dat het zo’n hap kokos is, die structuur ofzo. Ik weet het niet precies.😆
  Dank je wel dat je even gaat checken wat jij hebt gebruikt. Zal het veel uitmaken?

  Groet Patricia.

  • Lianne 17 februari 2018 at 10:17 Reply

   Hoi Patricia,
   Ik heb mascarpone gebruikt, maar roomkaas kan ook. Daar wordt de taart wat steviger van (en dat kan die goed hebben).
   Groet, Lianne

 • Linda Van Zele 15 maart 2018 at 13:06 Reply

  Wat zijn jodenkoekjes nog nooit van gehoord , en hoe zien deze eruit aub.

  • Lianne 16 maart 2018 at 17:46 Reply

   Te koop in de supermarkt: Echte Enkhuizer Jodenkoek – kokosvariant.

 • Lena 4 januari 2019 at 13:20 Reply

  Door wat kan je de jodenkoeken kokos vervangen want in België vind ik die niet.

  • Lianne 4 januari 2019 at 15:33 Reply

   Gewone jodenkoeken of andere kokoskoekjes. En kies anders voor een simpel biscuitje.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

%d bloggers liken dit: