Dadelkoek met kokos

Deze dadelkoek at ik een keer bij mijn schoonzusje, maar daarna nooit meer aan gedacht. Totdat ik met de foodblogswap van juni mocht bakken van de blog van Marjan. Marjan deelt ook lekkere gerechten voor bij het avondeten, zonder pakjes en zakjes welteverstaan! Foodie Marjan is een blog met vooral gezonde recepten, dus het was nog een hele uitdaging om een recept te zoeken, wat op De Zoetekauw zou passen. Toen zag ik deze dadelkoek, een uitzondering tussen alle suikervrije recepten en toen wist ik het: ‘dit moet het wordenZelf heb ik het recept nog iets ongezonder gemaakt en gehalveerd omdat het anders veel te veel werd.

dadelkoek

Leuk om ook te serveren bij de thee, maar ook bij een high tea zal dit dadelkoekje niet misstaan. Bovendien: kokos is toch om te smullen?

Ingrediënten (dadelkoek met kokos)

  • 250 gram dadels
  • 250 gram roomboter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 300 gram biscuitjes, mijn moeder noemt dit kaakjes 
  • 2 eetlepels karamelsaus
  • kokos

Bereiding

Bekleed een bakvorm, ik heb een cakeblik gebruikt, met bakpapier.

Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes en doe ze in een kom. Breek de biscuitjes in kleine stukjes en doe dit ook in een kom, niet dezelfde als waar de dadels in zitten.

Smelt de boter in een pannetje en voeg, als de boter gesmolten is, de suiker toe. Laat dit 2 minuten koken en blijf goed roeren! Doe daarna de dadels erbij en de karamelsaus. Laat dit ook 2 minuten koken en let op! Blijven roeren. Die extra karamelsaus is niet perse nodig, maar maakt het wel extra karamellerig! 🙂

Haal het pannetje daarna van de kookplaat en doe de biscuitjes erbij. Roer alles goed door elkaar. Doe het in het cakeblik en druk goed aan. Verdeel de kokos over de bovenkant, ik gebruik lekker veel, en druk aan. Zet het daarna in de koelkast en laat hard worden, dit duurt ongeveer 3 uur.

Snijd het daarna in stukjes en geniet ervan!

Daarna hoef je de kokos-dadelkoek niet perse in de koelkast te bewaren. Ook buiten de koelkast zijn ze goed houdbaar.


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 Comments

  • Eef 28 juni 2016 at 12:29

    Wat een leuk recept! Vooral de karamelsaus erdoor met de zoete dadels, hmm. Volgens mij is dit wel heel erg lekker.

    Reply
    • Lianne 28 juni 2016 at 14:33

      Ja, dit is echt heerlijk Eef! Zeker eens proberen en de karamel maakt het nog veel lekkerder inderdaad.

      Reply
  • Hilda 28 juni 2016 at 16:48

    Ohhhh
    Deze taart is xo geweldig lekker.
    Ik zou de volgende x ook eens karamelsaus erdoor doen ipv honing
    Ben benieuwd of t echt heel anders smaakt.

    Gr Hilda

    Reply
    • Lianne 28 juni 2016 at 19:38

      O, maak jij hem normaal met honing? Ik ben benieuwd of je het verschil proeft. 🙂 Groetjes, Lianne

      Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!