Kokosmakronen

Een tijdje geleden poste ik het snelle en simpele recept van chocolade fudge. Aangezien ik toen niet het hele blikje gecondenseerde melk heb gebruik plaats ik nu het recept met de andere helft van de gecondenseerde melk.

Het recept vond ik bij Culy en ook op andere sites zag ik dit recept voorbijkomen. Het idee is dat je kokos mengt met de gecondenseerde melk, dit gaat even in de oven en je hebt overheerlijke kokosmakronen. Dat wilde ik ook wel proberen, dus vandaar dat ik deze vandaag op mijn blog deel.

Ik zet er expres geen hoeveelheden bij, omdat dat in principe niet uit maakt. Het gaat erom dat de verhouding 1:1, dus evenveel gram kokos als gecondenseerde melk. Nou makkelijker kunnen we het niet maken, leuker en lekkerder wel als je de kokosmakronen nog bedekt met wat pure chocolade (of melk of wit, het ligt eraan wat jij lekker vindt).

kokosmakronen

Ingrediënten kokosmakronen

 • gecondenseerde melk
 • kokos

Bereiding

Meng de beide ingrediënten door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak met een ijslepel mooie bolletjes. Ik kreeg er 9 stuks uit het recept wat ik heb gebruikt. Ik heb ongeveer 200 gram kokos en 200 gram gecondenseerde melk gebruikt.

Bak de kokosmakronen 10 minuten op 175 graden. Totdat de bovenkant mooi bruin is. Dan zijn ze weer klaar en lekker dat ze zijn! Knapperig van buiten en zacht van binnen.

PS. Ook lekker met een lepeltje jam erdoorheen!

kokosmakronen

Houd jij ook zo van kokos? Ik wel hoor, kokosmakronen zijn favoriet, maar ook de pure bounty: onweerstaanbaar!


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

14 Comments

 • Ma 16 januari 2016 at 09:31

  Lekker die kokosmakronen. Gaan er altijd weer in. Heerlijk!!!!

  Reply
 • Yvonne 9 februari 2016 at 11:58

  Lekker, ik ken dat geconcentreerde melk helemaal niet. Koop je dat in de reformwinkel?

  Reply
  • Lianne 9 februari 2016 at 11:59

   Nee, gewoon in de supermarkt. Vaak staat het in het schap waar ook de houdbare melk, slagroom en chocolademelk staat.

   Reply
 • Hester ten Cate 20 februari 2016 at 13:53

  Bedankt voor dit simpele lekkere en zondige recept; ben ik mooi van mijn restje gecondenseerde melk af!

  Reply
  • Lianne 20 februari 2016 at 13:55

   Hoi Hester, Graag gedaan! Geniet ervan. 🙂

   Reply
 • Mariette 24 augustus 2016 at 18:58

  Ha Lianne,
  Ik heb de oven op 175 gr en de matronen zijn niet bruin in 10 munten. bedoel jij misschien 175 gr. hete lucht?
  groepjes
  mariette

  Reply
  • Lianne 24 augustus 2016 at 20:15

   Hoi Mariette,
   O, dat is vervelend. Ja, ik heb een hete lucht oven. En als je ze iets langer laat staan, worden ze dan wel wat bruiner? Ik hoop van wel! Succes!
   Groetjes, Lianne

   Reply
 • Petra Wiggers 16 december 2016 at 12:25

  Hoi Lianne, ik heb gisteren je kokosmakronen gebakken. Heerlijk! Ik heb ze iets langer in de oven moeten doen, hoewel ik kleinere kokosmakronen gemaakt heb. Ze zijn super in de smaak gevallen. Dank je wel voor je recept.

  Reply
  • Lianne 20 december 2016 at 15:34

   Ha Petra, Leuk dat je de kokosmakronen gemaakt hebt en dat ze gelukt zijn! Fijn dat het lekker was. 🙂

   Reply
 • Recept voor Paleo kokosmakronen met chocolade - Eet het beter 26 januari 2017 at 05:00

  […] Voldoende voor 10 kleine kokosmakronen. De koekjes zijn glutenvrij en, afhankelijk van de keuze van de chocolade, suikervrij en lactosevrij. Origineel recept is afkomstig van De Zoetekauw. […]

  Reply
 • Harma 24 februari 2017 at 20:51

  Ik moet ze nog proberen, maar ga dat zeker doen.
  Gewoon ook nog glutenvrij helemaal top.
  Dank je wel voor recept.

  Reply
  • Lianne 24 februari 2017 at 21:16

   Leuk! Ben benieuwd wat je er van vindt. 😉

   Reply
 • Harma 26 februari 2017 at 17:55

  Ik heb een vraag, mag dat ook.
  Voor de kokos cake zou ik daar kookroom voor kunnen gebruiken. Inplaats van Dreams coconut.

  Reply
  • Lianne 26 februari 2017 at 23:13

   Zou ik niet doen. Ik zou dan gewone melk gebruiken. Staat er ook bij in het recept voor de kokoscake met honing.

   Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!