Een tijdje geleden poste ik het snelle en simpele recept van chocolade fudge. Aangezien ik toen niet het hele blikje gecondenseerde melk heb gebruik plaats ik nu het recept met de andere helft van de gecondenseerde melk.

Het recept vond ik bij Culy en ook op andere sites zag ik dit recept voorbijkomen. Het idee is dat je kokos mengt met de gecondenseerde melk, dit gaat even in de oven en je hebt overheerlijke kokosmakronen. Dat wilde ik ook wel proberen, dus vandaar dat ik deze vandaag op mijn blog deel.

Ik zet er expres geen hoeveelheden bij, omdat dat in principe niet uit maakt. Het gaat erom dat de verhouding 1:1, dus evenveel gram kokos als gecondenseerde melk. Nou makkelijker kunnen we het niet maken, leuker en lekkerder wel als je de kokosmakronen nog bedekt met wat pure chocolade (of melk of wit, het ligt eraan wat jij lekker vindt).

kokosmakronen

Ingrediënten kokosmakronen

 • gecondenseerde melk
 • kokos

Bereiding

Meng de beide ingrediënten door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak met een ijslepel mooie bolletjes. Ik kreeg er 9 stuks uit het recept wat ik heb gebruikt. Ik heb ongeveer 200 gram kokos en 200 gram gecondenseerde melk gebruikt.

Bak de kokosmakronen 10 minuten op 175 graden. Totdat de bovenkant mooi bruin is. Dan zijn ze weer klaar en lekker dat ze zijn! Knapperig van buiten en zacht van binnen.

PS. Ook lekker met een lepeltje jam erdoorheen!

kokosmakronen

Houd jij ook zo van kokos? Ik wel hoor, kokosmakronen zijn favoriet, maar ook de pure bounty: onweerstaanbaar!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

14 gedachte over “Kokosmakronen”
 1. Ha Lianne,
  Ik heb de oven op 175 gr en de matronen zijn niet bruin in 10 munten. bedoel jij misschien 175 gr. hete lucht?
  groepjes
  mariette

  1. Hoi Mariette,
   O, dat is vervelend. Ja, ik heb een hete lucht oven. En als je ze iets langer laat staan, worden ze dan wel wat bruiner? Ik hoop van wel! Succes!
   Groetjes, Lianne

 2. Hoi Lianne, ik heb gisteren je kokosmakronen gebakken. Heerlijk! Ik heb ze iets langer in de oven moeten doen, hoewel ik kleinere kokosmakronen gemaakt heb. Ze zijn super in de smaak gevallen. Dank je wel voor je recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *