Deze oreo passievrucht taartjes maakte ik voor de foodblogswap van juni. Joehoe, ik ben een keer op tijd. 😉 Ik zat wat rond te neuzen op de blog van Emma: That Healthy Kitchen, daar vond ik allerlei gezondere recepten en prachtige foto’s!

Haar foto’s zijn clean maar toch altijd met een kleur erin, dat maakt het gezellig! Ook de foto’s van het recept wat ik gekozen heb voor de foodblogswap zien er mooi uit. Ik maakte een zoete en ongezondere variant van haar ‘Abrikoos tartelettes met cashewcrème, passievrucht en aardbei‘. Het bakje van tartelette maakte ik van Oreo koekjes, de vulling met passievrucht en de cashewnoten en de aardbeien liet ik achterwege.

Ik had nog nooit eerder passievruchten gegeten en ik vond het ook wat tegenvallen. Die pitjes wat moet ik daar nou mee, opeten of niet? Ondanks dat is het een heerlijk frisse vrucht wat goed past in dit taartje. Weten hoe ik ‘em maak? Lees dan door.

Oreo passievrucht taartjes

Dit recept is trouwens voor 3 taartjes. Wil je er meer maken, verdubbel dan gewoon de hoeveelheden.

Ingredienten oreo passievrucht taartjes
  • 150 gram oreo koekjes
  • 50 gram boter
  • 100 gram roomkaas
  • 100 ml slagroom
  • 2 passievruchten

Topping

  • 1 passievrucht
  • 3 oreo koekjes
Bereiding

Vet drie tartelette vormpjes in met boter en leg er eventueel een bakpapiertje in. Verkruimel de oreo koekjes. Smelt de boter en voeg deze toe aan de koekkruimels. Roer door elkaar. Doe de koekkruimels in de vormpjes. Druk goed aan met een lepel. Zorg ervoor dat de zijkant van de vormpjes ook bedekt is. Zet voor een kwartier in de koelkast om op te stijven.

Mix de roomkaas met de slagroom en het vruchtvlees van twee passievruchten. Mix totdat er een dikke lobbige massa ontstaat. Doe de vulling daarna in de tartelettes.

Verkruimel er nog wat oreo koekjes overheen en top eventueel af wat wat passievrucht.

Oreo passievrucht taartjes

Geniet ervan mensen! Hebben jullie weleens passievrucht gegeten?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Een gedachte over “Oreo passievrucht taartjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *