Jullie kennen mijn liefde voor monchou? Weet je wel hoe blij ik werd van deze Monchou cakerol van Bakkriebels? Heel erg blij! Daarom ging ik aan de slag met ook zo’n taart, maar dan met een twist van mijn kant. Hou je niet van bastognekoek, wat ik mij niet kan voorstellen? Dan kan je natuurlijk gewoon het recept van Adriënne maken.

monchoutaart cakerol

Meer bakken met monchou? Bekijk deze recepten hieronder eens! Stuk voor stuk heerlijke variaties op monchoutaart. Waarvan de ene een gezondere variant is, heeft de andere een geheel andere vorm of zelf totaal andere smaken. Welke probeer jij als eerste uit?

Wat heb je nodig voor deze heerlijke monchoutaart cakerol?

Ingredienten monchoutaart cakerol

Cakerol

 • 3 eieren
 • 75 gram suiker
 • 80 gram bloem
 • 1,5 eetlepel maizena
 • 1 tl vanille extract

Vulling

 • 250 ml slagroom (+2 el suiker)
 • 200 gram monchou (2x kleine verpakking)
 • 50 gram suiker
 • 1 blik aardbeienvlaaivulling
 • 200 gram bastognekoeken
Bereiding

Cakerol

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Splits de eieren. Mix het eiwit met 50 gram van de suiker stijf. Zodat je de kom op zijn kop kunt houden. Zorg ervoor dat de kom schoon is! Mix het eigeel in een andere kom met 25 gram van de suiker en het vanille extract. Schep het eigeelmengsel bij het eiwitmengsel en spatel voorzichtig door elkaar.

Zeef de maizena en de bloem boven het mengsel en spatel dit voorzichtig door elkaar. Neem een bakplaat en giet hier het mengsel op. Zorg dat het een rechthoek wordt van ongeveer 2 à 3 cm dik. Bak af in 15 minuten. Leg de cakerol met het bakpapier eronder op een vochtige theedoek. Daarna rol je hem op. Laat dit afkoelen.

Vulling

Zodra de cakerol is afgekoeld rol je hem voorzichtig terug. Mix daarna de slagroom stijf met de suiker. Mix dan de monchou met de suiker. Meng beide mengsels door elkaar. Smeer de cakerol in met het mengsel. Verdeel hierover het blik aardbeienvlaaivulling (het is iets te veel, laat daarom wat van de vulling zitten, maar neem wel alle aardbeien mee). Rol de cakerol op. Laat dit daarna een half uur opstijven in de koelkast.

Smeer vervolgens de buitenkant van de cakerol in met het overige slagroom-monchoumengsel. Verkruimel de bastognekoeken en druk de kruimels tegen de buitenkant van de cakerol aan. Laat dit opnieuw een half uur opstijven voordat je de cakerol aansnijd.

Geniet ervan!

monchoutaart cakerol


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

8 gedachte over “Monchoutaart cakerol”
 1. sinds de geboorterol ben ik fan van de rollen…. zo’n goede techniek met die theedoek.
  heb al verschillende varianten gemaakt, en deze ga ik ook snel proberen.

 2. Goede morgen ziet er allemaal super lekker uit maar wat is monchou? En voor de cakerol 15 min bakken op hoeveel graden aub?
  Vriendelijke groetjes
  Marina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *