Voor mijn verjaardag maakte ik deze vrolijke confettitaart met bavarois. De taart is gevuld met een heerlijke frambozenbavarois. De taart heb ik afgesmeerd met een simpele botercreme en versiert met regenboog sprinkles. Iedereen was dol op deze taart. Het biscuit is heerlijk zacht en de frambozenbavarois is een goede tegenhanger voor de zoete en zware botercrème.

Deze sprinkles kocht ik ook bij de Dutchsprinklesshop. Net als de sprinkles die ik gebruikt heb voor deze fudge, tiramisu of deze chocoladetaart. Deze sprinkles vind ik persoonlijk lekkerder dan de sprinkles die ik eerder heb gebruikt, omdat deze net wat zachter zijn en de vullingen gewoon in je mond blijven zitten. 😉

Confettitaart met baverois

Ingrediënten confettitaart met bavarois

Biscuit

 • 6 eieren
 • 180 gram suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 150 gram bloem
 • 4 eetlepels maïzena
 • 2 theelepels bakpoeder

Bavarois

 • 300 gram frambozen vers of ingevroren
 • 3 blaadjes gelatine
 • 45 gram suiker
 • 150 ml slagroom

Botercrème

 • favoriete recept
 • pakje Dr. Oetker (+ 100 gram boter + 125 ml melk)
 • roze kleurstof
 • sprinkles

Bereiding

Biscuit

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 24 centimeter met bakpapier en vet de randen in met boter.

Mix de eieren met de suikers voor minimaal 10 minuten tot een luchtig en lichtgeel mengsel. Zeef in een kom de bloem, de maïzena en het bakpoeder. Meng deze droge ingrediënten door elkaar.

Na zo’n tien minuten zeef je de droge ingrediënten boven het ei-suikermengsel en vouw dit met een spatel voorzichtig in elkaar. Ga zolang door totdat alles goed vermengt is. Schenk het dan in de springvorm en zet in de oven voor 30 – 35 minuten.

Bavarois

Leg de blaadjes gelatine in een bakje met koud water. Pureer de frambozen met blender of staafmixer. Voeg daarna de suiker toe. Verwarm de puree zonder deze te laten koken. Knijp daarna de gelatine uit en voeg toe aan de warme puree.

Laat de puree afkoelen. Dit kun je doen door het pannetje in koud water te zetten. Klop de slagroom stijf. Als de puree is afgekoeld, spatel de puree dan voorzichtig door de room. Laat daarna een paar uur in de koelkast opstijven.

Botercrème

Nadat ik een voor recept botercrème had geprobeerd en dit helemaal in de schift was geraakt heb ik een pakje van Dr. Oetker gebruikt. Ik vind dit ook lekker en het is natuurlijk lekker simpel. 

Maak de botercrème volgens het recept of via de aanwijzingen op de verpakking. Doe 3/4 van de botercrème in een spuitzak (zonder spuitmondje). Bij de het resterende deel botercrème doe je wat roze kleurstof en meng dit door elkaar. Doe dit in een spuitzak met spuitmondje. Bewaar beide spuitzakken in de koelkast.

Opbouwen

Snijd het biscuit door de midden. Leg de bovenste helft op zijn kop op een bord/plateau. Smeer dit heel dun in met botercrème en spuit aan de zijkant een dijkje. Vul de binnenkant met de frambozenbavarois. Leg daarna de andere helft biscuit op de taart. Druk licht aan.

Smeer dan de bovenkant en zijkant van het biscuit in met botercrème. Verdeel de regenboog sprinkles over de zijkant van de taart. Spuit bovenop de taart rozetten en toefjes met de roze botercrème. Verdeel hier ook nog wat leuke gekleurde sprinkles overheen.

Snijd de confettitaart met bavarois daarna in punten en geniet ervan!

Confettitaart met baverois

 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 gedachte over “Confettitaart met bavarois”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *