Ja, als je zo’n heerlijke cakerol maakt met blauwe muisjes moet daar ook iets meisjesachtigs op volgen. Daarom maakte ik een lekkere frambozen kwarktaart. Alleen niet zomaar een kwarktaart op een cake- of koekbodem, maar in een bolvorm. Deze taart smeer ik af met een simpele chocolade botercrème, roze chocolade ganache en toffe sprinkles. Een ander leuk kraamhapje is deze: kraam rocky road met leuke sprinkles!

Roze Chocolade

Trouwens over roze chocolade gesproken: wist je al dat er een vierde soort chocolade is ontdekt. Naast de welbekende varianten: puur, melk en wit is er nu een vierde: roze chocolade. Dit wordt Ruby Chocolade genoemd en is roze van zichzelf. Niet gemaakt met een (natuurlijke) kleurstof. Ik ben benieuwd of en wanneer die in Nederland te koop is. Weet jij er meer van? Let me know!

Bolvorm

Voor de bolvorm van de taart gebruik ik een kom van ongeveer 1 liter inhoud. Die bekleed ik met plasticfolie en hierin doe het biscuit, de kwarktaartvulling en ik sluit af met een ronde plak biscuit. Dit laat ik opstijven en daarna haal ik het uit de koeling. Keer het om op een bord en dan kan het versieren beginnen. Je kunt het biscuit ook vervangen door cake of door een cakerol die je in plakjes snijd. Gebruik wel altijd plasticfolie, anders krijg je de taart niet goed uit de kom. Ook met de kwarkvulling en decoratie kan je variëren naar hartenlust.

Frambozenkwarktaart in bolvorm

Frambozenkwarktaart in bolvorm

Ingrediënten frambozenkwarktaart in bolvorm

Biscuit

 • 3 eieren
 • 75 gram suiker
 • 60 gram bloem
 • 1,5 eetlepel maizena
 • 2 eetlepels cacao

Kwarkvulling

 • 200 gram frambozen (+ 65 gram voor gelatine)
 • 340 gram magere kwark (naturel)
 • 165 ml slagroom
 • 8 blaadjes gelatine
 • 50 gram witte basterdsuiker
 • 3 eetlepels jam

Decoratie

 • 50 gram boter (kamertemperatuur)
 • 100 gram poedersuiker
 • scheutje vanille extract
 • 1 el cacao
 • 100 gram witte chocolade
 • 50 ml slagroom
 • 1 druppel roze kleurstof
 • roze sprinkles naar keuze
 • 5 Oreo koekjes (verkruimeld)

Bereiding

Biscuit

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Splits de eieren. Meng het eiwit met 3/4 van de suiker goed stijf. Meng het eigeel met 1/4 van de suiker romig. Schep het eigeelmengsel bij het eiwitmengsel en spatel voorzichtig door elkaar.

Zeef de maizena, cacao en de bloem boven het mengsel en spatel er weer voorzichtig doorheen. Neem de bakplaat en verdeel hier het mengsel overheen.  Bak af in 15 minuten en laat afkoelen.

Neem dan een kom en snijd een ronde plak uit het biscuit (bewaar deze voor de onderkant). Bekleed daarna de kom met plasticfolie. Bekleed met het overige biscuit de binnenkant van de kom. Druk dit goed aan.

Kwarkvulling

Week de gelatineblaadjes voor in koud water. Pureer de frambozen

Meng 300 gram frambozenpuree en de kwark goed door elkaar. Klop de slagroom stijf met de suiker. Meng de slagroom door de frambozenkwark.

Haal na 8 minuten de gelatineblaadjes uit het water en knijp goed uit. Doe de rest van de frambozenpuree in een pannetje en doe hier de gelatineblaadjes bij. Warm dit op totdat de gelatine gesmolten is. Laat wat afkoelen en giet bij het frambozenkwarkmengsel. Roer goed door elkaar.

Giet dit in de bolvorm. Laat dit ongeveer 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Zodra de kwark is opgesteven smeer je hem in met de jam. Leg daarna de ronde plak biscuit erop en druk voorzichtig aan. Zet dit nog 10 minuten terug in de koelkast. Draai de taart dan om op een bord en haal de kom en het plasticfolie eraf. Nu kan het decoreren beginnen.

Decoratie

Maak hiervoor de chocolade botercrème en de ganache.

 • Botercrème: Klop de boter luchtig voor ongeveer 10 minuten. Voeg daarna in delen de poedersuiker en de cacao toe en klop na elk deel de boter enkele minuten op. Als alle poedersuiker erin zit, mix dan nogmaals 10 minuten, zodat je een luchtige botercrème hebt. Smeer hiermee de taart in. Dit recept komt van suikerjunkie: een echte decoratie-pro! Bekijk haar Instagram voor prachtige taarten en cupcakes. 
 • Ganache: Doe de slagroom en de helft chocolade in een hittebestendige kom en smelt au-bain-marie. Zodra de chocolade gesmolten is, haal de kom van het vuur. Voeg dan de rest van de chocolade en de kleurstof toe en roer totdat het een egale chocolade ganache wordt. Zorg ervoor dat de ganache handwarm is voor gebruik. Schenk dan de ganache over de bovenkant van de taart.

Versier de taart met de sprinkles en de onderkant met verkruimelde Oreo koekjes.

Is het geen plaatje? Het is niet alleen erg leuk voor een kraamvisite als er een meisje is geboren, maar ook voor een verjaardag. Je kunt eventueel ook een blauwe variant maken met blauwe kleurstof en blauwe bessen kwarktaart binnenin. Eet smakelijk!

 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

5 gedachte over “Frambozenkwarktaart in bolvorm”
  1. Ha Ivon, dankjewel. Ja hé, echt schattig! Oh, heb je ook geen kom die aan de onderkant rond is. Ik heb er een van de Action, daar kan het ook prima mee. 🙂 Hopelijk kan je iets vinden om de taart in te maken.

 1. Kan de taart ook een hele nacht in de koeling opstijven? Dat ik hem een dag van tevoren maak? ( Moederdag)

  Groetjes,
  Patricia Noordzij

 2. Heerlijk,zo’n lekkere taart,ik ga hem ook
  maken,ik denk voor de verjaardag van mijn kleinzoon in september,en dan een motor er op,hij is gek op motorcross.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *