Appeltaart met Tony’s Chocolonely

Nu vraag je, jezelf vast af: wat een titel, wat is dit voor een recept. Luister maar, de nieuwe reep van Tony Chocolonely is een melk chocoladereep met cranberries en pompoenpitten. Ik vind dat wel een lekkere combi, het zachte van de cranberry en de pompoenpit die zorgt voor een crunchy effect.

Appeltaart met Tony's Chocolonely en pompoenpit

Appeltaart met Tony's Chocolonely en pompoenpit

Heel lang geleden heb ik een Foodybox ontvangen met daarin taart- en quichedeeg van Tante Fanny, ideaal al in een ronde vorm voorgesneden en het bakpapier krijg je er gratis bij. Dat deeg werd de basis voor mijn appeltaart met chocolade, cranberries en pompoenpitten. En niet te vergeten kaneel, veel kaneel!

Ingredienten Appeltaart met Tony’s Chocolonely en pompoenpit
  • 1 rol taart- en quichedeeg van Tante Fanny
  • 1 el paneermeel
  • 5 appels
  • 30 gram pompoenpitten
  • 120 gram cranberries
  • 75 gram suiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 100 gram Tony Chocolonely Melk Cranberry en Pompoenpit
  • 3 eetlepels honing
Bereiding

Doe het taart- en quichedeeg in een bakvorm. Ik heb een quichevorm gebruikt van 26 cm doorsnede.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Schil de appels, snijd in plakjes en doe deze in een kom. Was de cranberries en doe deze bij de appels in de kom. Voeg hier ook de pompoenpitten aan toe.

Hak de chocolade in stukjes en voeg deze toe aan het mengsel van appels, cranberries en pompoenpitten.

Voeg de suiker en kaneel ook toe aan het bovenstaande mengsel en roer dit goed door elkaar.

Verdeel wat paneermeel over het taart- en quichedeeg.  Dit zorgt ervoor dat de bodem zompig wordt. Verdeel de vulling over de taartvorm en zet dit voor ongeveer 45 – 60 minuten in de oven.

Als de taart uit de oven komt, verwarm dan de honing en strijk deze over de bovenkant van de taart. Hier krijgt de taart een lekker kleurtje van en een heerlijke smaak.

Appeltaart met Tony's Chocolonely en pompoenpit

Snijd daarna in stukken en serveer met een dikke dot slagroom en lekker veel kaneel.

Bon Appetit! ♥

Andere appeltaarten op mijn blog zijn: de orginele of deze met lemoncurd.

Het taart- en quichedeeg heb ik ontvangen van een PR-bureau. Deze post is niet gesponsord. 


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 Comments

  • etenmetroos2015 16 januari 2018 at 21:17

    Ahhhhh lekkerrrr!!! Ik wil binnenkort ook eens een leuke versie van de appeltaart bakken, blijft toch een heerlijk taartje hé.. 🙂

    Reply
    • Lianne 17 januari 2018 at 14:31

      Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan gaat bakken. 😉 Ik zal het vast wel voorbij zien komen op je blog.

      Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!